Eczeem

Eczeem: daar wil je het liefst zo snel mogelijk vanaf

Je huid wordt ontsierd door kleine blaasjes, schilfertjes, zwellingen en korstjes en je wordt af en toe gek van de jeuk. Je hebt je huid regelmatig kapot gekrabd en daardoor werd het allemaal nog erger. Je wordt er ’s nachts zelfs wakker van! Eczeem is een vervelende huidaandoening. Je hebt al heel wat smeerseltjes geprobeerd, maar allemaal zonder blijvend resultaat. Misschien wordt het eens tijd om manuele lymfedrainage te proberen?

Chronische ontstekingsreactie

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid en meestal van chronische aard. Doordat de huidbarrière is verstoord, kan je huid minder goed vocht vasthouden. Het droogt uit en beschermt je niet goed tegen schadelijke stoffen, bacteriën en infecties van buitenaf. Je huid wordt stug en droog. Er kunnen pijnlijke kloven ontstaan. Afgezien van het cosmetisch effect worden vooral de pijn en de jeuk vaak als het meest vervelend ervaren.

Triggers voor eczeem

Het kan zijn dat je huid af en toe rustig is waarna je ineens weer een uitbraak krijgt van eczeem. Er zijn verschillende factoren die dit kunnen triggeren:

  • warmte
  • transpireren
  • stress
  • vaak, lang en warm douchen of baden
  • ziekte
  • zeep, afwas- en schoonmaakmiddelen
  • het dragen van kleding van wol of synthetische vezels
  • temperatuurschommelingen

Bestrijd je oorzaak of gevolg?

Waarschijnlijk heb je al allerlei zalfjes en crèmes geprobeerd. Maar realiseer je je wel dat je daarmee niet de oorzaak wegneemt, maar alleen de gevolgen bestrijdt? Daarom is het resultaat ook meestal niet blijvend. Zodra je stopt met smeren, komt het eczeem vroeger of later weer terug.

Reiniging van binnenuit

Door je beschadigde huid kunnen schadelijke stoffen je lichaam binnenkomen. Door de veranderingen in je huid zijn bepaalde structuren, zoals lymfevaten en -knopen, beschadigd. Je lymfestelsel bestaat uit lymfevaten en -knopen die zich door je hele lichaam bevinden. Direct onder je huid liggen de lymfehaarvaten. Minuscule vaten die uitmonden in grotere lymfebanen. Deze komen weer samen in lymfeknopen, ook wel lymfeklieren genoemd. Lymfevaten voeren afvalstoffen en vocht uit je lichaam af naar de lymfeklieren. Vandaar komt het in je bloedbaan terecht vanwaar het via je leven en nieren kan worden afgebroken en uitgescheiden. Door de beschadigingen en afwijkende structuur die eczeem veroorzaakt op je huid, is de zuiverende en drainerende functie van het lymfestelsel dus behoorlijk verstoord.

Er is goede hoop dat je blijvend van je eczeem verlost wordt

Manuele lymfedrainage

Met behulp van manuele lymfedrainage kan ik je huid ondersteunen om dat hele proces weer in gang te zetten. Met milde, pompende bewegingen en een zachte spiraalvormige druk die ik met mijn handen uitvoer, stimuleer ik je lymfestelsel om vocht op te nemen en af te voeren. Het lost namelijk blokkades in de lymfevaten op. Het is vooral een haal zachte behandeling die je ook nog eens in een diepe ontspanning brengt, doordat het je hormoonsysteem in balans brengt, stress vermindert en je immuunsysteem versterkt.

Regelmatig behandelen

Je huid moet van binnenuit gereinigd worden en daar zijn meerdere behandelingen voor nodig. Vooral wanneer je al langere tijd met eczeemklachten rond loopt. Net zoals één bezoekje aan de sportschool niet zorgt voor een lichaam in topconditie, kun je dat ook niet na één behandeling van je huid verwachten. Maar door regelmatig terug te komen voor een behandeling en je huid met de juiste producten te verzorgen, is er goede hoop dat jij voorgoed van je eczeem verlost wordt.

Contact

Heb jij een vraag over je huid of huidprobleem of heb je snel advies nodig? Neem dan contact met me op. Ik help je graag!

Datum: 27 december 2022