eczeem

‘Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij stukken beter’

Een kriebelend gevoel dat je maar niet kunt stillen. Zelfs al krab je oneindig lang, de jeuk wil maar niet ophouden. Onaangenaam gekriebel kan even vervelend zijn als pijn. Daar weet Anouk alles van. Zij had veel last van eczeem op haar hoofdhuid. ‘Hoe kom ik hier weer vanaf?’, was een vraag die ze zichzelf veel had gesteld. Uiteindelijk vond ze het antwoord bij Xanne’s Beautysalon.

Herken eczeem

Anouk wist eerst niet goed wat ervoor zorgde dat haar hoofdhuid zo geïrriteerd raakte. Allereerst dacht ze aan roos. Maar na wat onderzoek kwam ze erachter dat het eczeem was, doordat ze de volgende klachten had:

  • Rode hoofdhuid
  • Droge hoofdhuidklacht
  • Witte schilfers
  • Jeuk
  • Warme huid

Veel aan haar hoofd

Eczeem is een chronische ontstekingsreactie op een droog aangelegde huid. Anouk had altijd al last van een droge huid. Ze wist dat het in de familie zat, aangezien haar moeder en zus er ook mee kampen. Maar haar eczeem kwam pas echt tevoorschijn toen ze een stressvolle periode doorging. Door een scheiding had Anouk veel aan haar hoofd. Natuurlijk op mentaal vlak. Maar later uitte zich het ook letterlijk als hoofdhuidklacht.

Overmatig wassen

Door de jeuk en de zichtbare rode, schilferige huid werd Anouk steeds onzekerder. Zouden mensen het zien? Wat als de schilfers op een verkeerd moment naar beneden vallen? Daarom voelde Anouk elke dag de drang om haar haar te wassen. Zo probeerde ze het op te lossen. Helaas zorgt overmatig zeepgebruik juist voor een ergere reactie. Zeep lost namelijk vuil op, maar ook je eigen huidvetten. En je huidvetten zijn nodig voor bescherming. De jeuk werd heviger en haar huid was roder en warmer dan eerst.

Om er definitief vanaf te komen, is er regelmatige verzorging nodig

Oplossing zoeken

Met klachten rond blijven lopen zorgde voor frustratie. Daarom vond Anouk dat het tijd werd om een definitieve oplossing te zoeken. Na wat rondvragen kwam ze uiteindelijk terecht bij ons in de salon. Het eerste gesprek vond een paar weken terug plaats, waar we samen de tijd hebben genomen om haar klachten onder de loep te nemen.

De Mediscope

Met een hoofdhuidcontrole met onze Mediscope was overduidelijk te zien dat het eczeem was. Deze toont de hoofdhuid, maar dan 200 keer groter, waardoor we het probleem goed onder de loep konden nemen en Anouk mee konden laten kijken. Hierna stelden we een persoonlijk behandelplan voor haar op. Omdat de hoofdhuid meer geïrriteerd was geraakt door het wassen, zochten we kalmerende producten voor haar uit.

Opluchting

Anouk liep de salon uit met een net verzorgde hoofdhuid en een tas met producten. In de salon behandelen we uiteraard je probleem. Maar om er definitief af te komen, is er regelmatige verzorging nodig. Ook thuis! We gaven Anouk advies mee hoe ze de producten moest gebruiken. Ze vertelde: ‘Een aantal weken na de behandeling en verzorging thuis kon ik opgelucht ademhalen. Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij nu stukken beter. Geen warrige haardos meer op mijn hoofd door het krabben. Maar een gezonde hoofdhuid en een verzorgde uitstraling!’

Datum: 12 mei 2023