moe

Gaap! Ben jij altijd moe?

Kun jij je met de beste wil van de wereld niet herinneren wanneer jij je voor het laatst echt helemaal ontspannen en uitgerust voelde? Als het zo lang geleden is dat je er diep over na moet denken, dan is het tijd om te onderzoeken waardoor dit komt. Want vermoeidheid kan erg overheersend zijn.

Moe zijn

Vermoeidheid is voor velen een ‘vage klacht’. Misschien zoek je de oorzaak in je drukke leven, of vermoed je dat je teveel hooi op je vork hebt genomen. En dus sukkel je door, sleep je jezelf door de dagen heen. Maar deze klachten voor lief nemen is zonde. Vermoeidheid kan een signaal zijn van je lichaam dat er iets speelt.

Laaggradige ontstekingen

Wist je bijvoorbeeld dat een laaggradige ontsteking ten grondslag ligt aan heel veel klachten? Laaggradige ontstekingen zijn ontstekingen die niet helemaal zijn hersteld, maar die het lichaam niet meer ziet als acuut probleem. Het lichaam probeert de ontsteking niet langer op te lossen. Op den duur is dit zwaar; want de ontsteking vraagt wel continu om actie van het immuunsysteem. Het gevolg? Een uitgeput systeem waardoor je je vermoeid voelt. Maar ook vitaminetekorten kunnen de veroorzaker zijn van (over)vermoeidheid. Alle vitamines maken namelijk energie vrij in je lichaam. Heb je een tekort aan een vitamine, dan loop je die gewenste energie mis! Een andere mogelijke veroorzaker van vermoeidheid is een ijzertekort. Bij een tekort aan ijzer krijgen je cellen onvoldoende zuurstof, waardoor je je moe voelt.

Labtest

Het jammere is dat het voor jezelf moeilijk is te achterhalen wat je lichaam nu precies mist. Jammer, omdat die kennis je zou kunnen helpen je meer verbonden voelen met je eigen lichaam en dus beter voor je lichaam te zorgen. Elvira Zwanikken, oprichter van Body-Pitstop, hoort dit soort kwesties om de haverklap. ‘Vaak komen mensen bij mij met vage klachten, zoals vermoeidheid, waar ze maar niet vanaf komen. Wanneer ik dan voorstel een labtest te doen, zijn ze enorm blij. Eindelijk komen ze erachter wat hun lichaam nodig heeft.’

Connectie

Dat beschrijft Elvira dan ook precies als haar missie. ‘Ik wil mensen graag inzicht geven in de connectie tussen hun lichaam en geest. Wanneer je die connectie ervaart, voel je je daar beter door. Dat wil ik bewerkstelligen door een combinatie van concrete tests, bevlogen coaching en de kracht van onze natuur.’

Meten is weten!

Eén druppel bloed is voor het labonderzoek genoeg om de conditie van jouw lichaam te testen. De test kan ook eventuele verborgen ontstekingen tonen, of de supplementen die je neemt goed worden opgenomen, hoe de conditie van jouw cellen is, hoe het staat met je hormonen en of er sprake is van tekorten.

Natuurlijk beter

Body Pitstop biedt vele effectieve behandelmethodes aan op het gebied van gezonde voeding, homeopathie, natuurlijke supplementen en sport/beweging. Alles om je lichaam op een natuurlijke manier te bevrijden van ballast. Je wist niet dat je je zó goed kunt voelen!

Datum: 16 augustus 2019