ontspannen

Hoe lang voel jij je al niet meer fit?

Je zit al tijden niet lekker in je vel. Je bent moe en je hebt vaak last van allerlei kwaaltjes en pijntjes. Eigenlijk is het niet erg genoeg om mee naar de huisarts te gaan, maar je hebt er wel behoorlijk last van. Het voelt bijna als een verstikkende deken waar je onder ligt en die je graag van je af zou willen gooien. Gewoon je weer lekker voelen. Weer wakker worden na een verkwikkende slaap en de energie hebben om de hele dag leuke dingen te gaan doen.

Energiebanen

Het is net alsof de energie niet meer door je lichaam wil stromen. En hoogstwaarschijnlijk is dat ook zo. Net zoals je een bloedvaten- en zenuwstelsel hebt, lopen er ook energiebanen door je lijf. Deze worden ook wel meridianen genoemd. Wanneer die energie vrij kan stromen, krijg je een betere doorbloeding, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en de soepelheid van de spieren vergroot. Eventuele pijn ook verlicht en je lichaam krijgt de kans om te herstellen.

Zelfherstellend vermogen

Je lichaam heeft namelijk een zelfherstellend vermogen. Een heel duidelijk voorbeeld daarvan is een snee in je huid die zich weer keurig sluit of een bot dat na een breuk weer netjes aan elkaar groeit. Zo kunnen ook minder duidelijk zichtbare blokkades die zich op of bij je meridianen bevinden en eventuele pijn veroorzaken verdwijnen als de energie weer vrij kan stromen.

Massage en shiatsu

Met massage en shiatsu, waarbij druk wordt uitgeoefend op de drukpunten van je meridianen, stimuleer je dat zelfherstellend vermogen. Eigenlijk is dat iets wat veel mensen zelf ook al automatisch doen wanneer ze pijn ervaren: ze wrijven over de pijnlijke plek.

Shiatsu en massage helpen je om weer te ontspannen

Fit en ontspannen

Omdat ik als shiatsu-therapeut precies weet waar ik druk moet uitoefenen, kan ik je immuunsysteem stimuleren en de pijn verlichten. Je zult dan misschien niet letterlijk voelen dat de energie weer vrij door je lichaam gaat stromen, maar je voelt wel direct verschil. Je bent fitter en meer ontspannen, een beetje alsof je zojuist een yogales hebt bijgewoond of hebt gemediteerd.

Lichaam en geest in balans

Alhoewel massage en shiatsu heel fysieke technieken zijn, hebben ze ook invloed op het mentale vlak. Het is dan ook een fijn voor lichaam én geest. Lichaam en geest komen in balans en daar voel jij je lekker bij. Kortom: je zit weer lekker in je vel.

Breed inzetbaar

De toepassingsmogelijkheden van massage en shiatsu zijn haast eindeloos. Het biedt bij heel veel klachten en kwalen verlichting, zoals onder meer bij:

  • nek- en schouderklachten
  • pijnlijke onderrug
  • verstoorde hormoonhuishouding
  • verstoorde bloeddruk en suikerspiegel
  • huidklachten
  • stressgerelateerde klachten
  • PMS
  • slaapproblemen
  • gebrekkig immuunsysteem
  • PDD/NOS en ADHD
Datum: 27 augustus 2019