vermoeidheid

Weg met vermoeidheid! Voel je weer fit

Zeven uur, de wekker gaat af. Doodmoe kom jij overeind. Je bent bekaf en zou je liever nog een paar keer omdraaien, maar de plicht roept. Je bent al tijden zo moe en sleept je met pijn en moeite door de dag heen. Je bent er zelfs al eens voor bij de huisarts geweest, maar die kon niets vinden. Energie om ’s avonds na je werk nog wat leuks te ondernemen is er al helemaal niet. Dat is toch niet normaal meer!

Vermoeidheid

Kun jij je met de beste wil van de wereld niet herinneren wanneer jij je voor het laatst echt helemaal ontspannen en uitgerust voelde? Als het zo lang geleden is dat je er diep over na moet denken, dan is het tijd om te onderzoeken waardoor dit komt. Want vermoeidheid kan erg overheersend zijn.

Vage klacht

Vermoeidheid is eigenlijk maar een ‘vage klacht’. Je kunt je vinger er niet goed opleggen. Oké, je hebt een druk leven en hebt misschien wat teveel hooi op je vork hebt genomen. Je neemt je klachten dus voor lief en sukkelt maar een beetje door. Een gezond lichaam zou echter moeten herstellen na een goede nacht slaap. Wanneer dat echter niet gebeurt, is de kans groot dat er meer aan de hand is. Vermoeidheid kan een signaal zijn van je lichaam dat er iets speelt.

Laaggradige ontsteking

Wist je bijvoorbeeld dat een laaggradige ontsteking ten grondslag ligt aan heel veel klachten? Laaggradige ontstekingen zijn ontstekingen die niet helemaal zijn hersteld, maar die het lichaam niet meer ziet als acuut probleem. Het lichaam probeert de ontsteking niet langer op te lossen. Op den duur is dit zwaar; want de ontsteking vraagt wel continu om actie van het immuunsysteem. Het gevolg? Een uitgeput systeem waardoor je je vermoeid voelt.

Tekorten

Maar ook een vitaminetekort kan de veroorzaker zijn van (over)vermoeidheid. Alle vitamines maken namelijk energie vrij in je lichaam. Heb je een tekort aan een bepaalde vitamine, dan loop je die gewenste energie mis! Een andere mogelijke veroorzaker van vermoeidheid is een ijzertekort. Bij een tekort aan ijzer krijgen je cellen onvoldoende zuurstof, waardoor je je moe voelt.

Ook een vitaminetekort kan de veroorzaker zijn van (over)vermoeidheid

Labtest

In mijn praktijk Body-Pitstop ontmoet ik vaak mensen met vage klachten, zoals vermoeidheid, waar ze maar niet vanaf lijken te kunnen komen. Eén van de eerste dingen die ik dan doe, is een labtest. Eén druppel bloed is voor het labonderzoek genoeg om de conditie van het lichaam te testen. Dat geeft meteen al duidelijkheid. Ik zie bij mijn cliënten vaak enorme opluchting: eindelijk wordt hun klacht serieus genomen.

Duidelijkheid

Zo’n test kan ook eventuele verborgen ontstekingen tonen, of de supplementen die je neemt goed worden opgenomen, hoe de conditie van jouw cellen is, hoe het staat met je hormonen en of er sprake is van tekorten. Door daarop in te spelen, raakt je lichaam weer in balans en verdwijnt je vermoeidheid.

Natuurlijk beter

Body Pitstop biedt ook effectieve behandelmethodes aan op het gebied van

  • gezonde voeding
  • homeopathie
  • natuurlijke supplementen
  • sport/beweging

Bevlogen

Ik wil mensen graag inzicht geven in de connectie tussen hun lichaam en geest. Wanneer je die connectie ervaart, voel je je daar beter door. Dat wil ik bewerkstelligen door een combinatie van concrete tests, bevlogen coaching en de kracht van onze natuur.

Datum: 27 augustus 2019