voorjaarsmoeheid

Weg met voorjaarsmoeheid, bruis van de energie!

Voorjaarsmoeheid is een bekend begrip en veel mensen hebben er last van. We hebben immers net de lange winterperiode achter de rug, waarin we veel binnen waren en weinig zonlicht kregen. De lente brengt nieuwe energie, we gaan meer naar buiten en we eten voedzame lentegerechten. Maar wat als dit allemaal niet helpt tegen die ellendige vermoeidheid?

Voorjaarsmoeheid

Als voorjaarsmoeheid maar blijft aanhouden, is er vaak meer aan de hand. Maar wat? Die vraag is soms lastig te beantwoorden, waardoor jouw klachten aanhouden. Daar kun je knap moedeloos van worden! Heb jij last van een van de volgende symptomen? Dan is de kans groot dat je last hebt van voorjaarsmoeheid:

  • moe
  • lusteloos
  • prikkelbaar
  • concentratieproblemen
  • gebrek aan energie
  • pessimistisch

Aanpakken klachten

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk af van je klachten. Maar hoe doe je dat? Kinesiologie kan helpen. Deze therapeutische manier van werken maakt gebruik van spiertesten om te ontdekken waar bij jou onbalans zit. Er wordt één bepaalde spier geïsoleerd en daar wordt zachte druk op uitgeoefend. Kan deze spier tegen de weerstand? Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan, wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans.

Onbalans

Onbalans kan ontstaan door: lichamelijke problemen door (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen, voeding zoals allergieën, verkeerd of eenzijdig eten, gebruik van medicijnen of stress in de vorm van: problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet of boosheid.

Kinesiologie maakt gebruik van spiertesten om te ontdekken waar bij jou onbalans zit

Blokkades

Via de spiertest wordt er contact gemaakt met jouw innerlijke lichaam en worden blokkades ontdekt die jou in de weg zitten. Met de spiertest worden ook manieren gevonden om de blokkades op te ruimen. Daardoor krijg je weer meer energie, zit je beter in je vel en kun je volmondig zeggen dat je zin hebt in de lente!

Herstelde balans

Kinesiologie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijke onbalans. Een herstelde balans maakt dat je je al beter voelt, ook al ben je medisch gezien nog ziek.

Datum: 06 april 2018