spirulina

Weinig energie? Ontdek de kracht van spirulina!

Een gezonde levensstijl begint bij evenwichtige en gevarieerde voeding. Maar hoe bewust je ook eet, het kan soms best lastig zijn om elke dag aan alle nodige voedingsstoffen toe te komen. Zeker als je een drukke levensstijl hebt en je ook nog eens zorgen maakt om van alles en nog wat. Je weerstand kan dan baten bij een spirulina-supplement om je dagelijkse dosis vitaminen en mineralen op te schroeven.

Het groene goud

Spirulina is een alg die voorkomt in zout water en van nature veel gezonde stofjes bevat. Deze stofjes worden door de mens van het water geschept en vervolgens tot een poeder, tablet of capsule gemaakt. Vrijwel alle essentiële bouwstenen zijn hierin aanwezig, op vitamine C en een goed opneembare vorm van B12 na. Het lichaam neemt deze stoffen snel op, waardoor je je vrijwel meteen energieker voelt. Omdat dit kleine plantje een schat aan vitaminen en mineralen bevat, wordt spirulina daarom ook wel ‘het groene goud’ genoemd.

Gezond lichaam, heldere geest

Sta je vaak vermoeid op en lijkt je lichaam zich steeds minder snel te kunnen herstellen? Door regelmatig spirulina in te nemen, draag je bij aan verbetering van vrijwel alle lichaamsprocessen. Omdat deze superfood rijk is aan calcium, ijzer en magnesium, voel je je fysiek en mentaal sterker. Het lichaam kan zich beter ontgiften en krabbelt weer sneller op na lichamelijke inspanning. Je bent positiever gestemd, hebt minder last van een lusteloos gevoel en krijgt weer meer energie om dingen te doen. Werkzaamheden waar je eerst tegenop zag, kun je dan weer met beide handen aanpakken.

Spirulina bevat een schat aan vitaminen en mineralen en wordt daarom ook wel ‘het groene goud’ genoemd

Meer energie

Omdat spirulina de energie snel aanvult, wordt het ook vaak gebruikt door (top)sporters. Het helpt je om een fitter lichaam te krijgen door de ontwikkeling van spierkracht te ondersteunen. Daarnaast helpt het je gewicht beter onder controle te houden: het afslanken wordt bevorderd als gevolg van een verminderd hongergevoel. Wil je energieker in je vel zitten, dan is spirulina dus een goede aanvulling van een gezond dieet. Ook voor vegetariërs wordt het aangeraden, vanwege het hoge eiwitgehalte.

Betere immuniteit

Een slecht eetpatroon, drukke levensstijl of hoge werkstress zorgt al snel voor een verzwakte weerstand, waardoor je minder goed beschermd ben tegen ziekte. Je kunt spirulina dan innemen als capsule of tablet, of in poedervorm toevoegen aan een smoothie met bijvoorbeeld spinazie voor een echte vitaminebom. Voel je je een verkoudheid of griep opkomen, dan helpt een paar capsules, tabletten of theelepels spirulinapoeder al om het immuunsysteem aan het werk te zetten.

Zuivere huid

Als dat nog niet reden genoeg is om spirulina toe te voegen aan je maaltijden, heeft spirulina ook nog eens een zuiverende werking op je huid. Dit komt doordat het chlorofyl bevat en de huid zich beter kan herstellen. Je huid is dankzij de betacaroteen ook nog eens beter beschermd tegen UV-straling, zonder dat het de opname van vitamine D in de weg zit. Zo word je sneller bruin in de zomer, maar hoef je je geen zorgen te maken om vroegtijdige veroudering of rimpelvorming.

Over IQ Balance

Ben je al overtuigd van de geneeskracht van spirulina? Neem dan snel een kijkje bij de webshop van IQ Balance om supplementen in te slaan. Ook voor andere natuurlijke gezondheidsproducten en lichaamsverzorging van top tot teen kun je bij ons terecht. Wij helpen je graag om weer een vitaal en gebalanceerd lichaam te krijgen.

Datum: 06 mei 2020