facelift

Bang voor een facelift? Nergens voor nodig!

Het verouderende gelaat noopt patiënten soms tot het verzoek om een facelift. Vaak is er al enige schroom om hiervoor naar de plastisch chirurg te gaan en in ons van oudsher calvinistische landje geldt toch de stelregel dat je in een gezond lijf niet moet snijden. Maar toch is daar de wens om de veroudering een halt toe te roepen, zelfs liever nog een tijdje terug te zetten in de tijd. Dat is de reden dat steeds maar patiënten, meer vrouwen dan mannen, de wens uitspreken een ingreep te willen. Vaak geeft men dan aan een facelift niet per se te willen en daar ligt vaak onwetendheid aan ten grondslag.

Facelift

De gedachte heerst dat een facelift een zeer ingewikkelde en gevaarlijke ingreep is die je niet zomaar moet laten doen. En dat is nou juist iets wat tegenwoordig niet meer opgaat. In Kliniek Alphen wordt een facelift juist bij voorkeur onder plaatselijke verdoving uitgevoerd om complicaties te voorkomen en het patiëntcomfort te vergroten. En voor de patiënt betekent het geen vervelende narcose met misselijkheid enzovoort. Desondanks is er een toenemend aantal, vooral relatief jongere patiënten, die desondanks geen facelift willen, maar wel hun veroudering willen laten behandelen. Voor deze categorie cliënten zijn er ruimschoots voldoende alternatieven voorhanden in Kliniek Alphen. Want zeker als patiënten wat jonger zijn, is de respons op zogenaamde ‘niet-invasieve therapieën’ erg goed.

Huidverstrakking

Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid elastine af in de huid. Dit gebrek aan elastine zorgt ervoor dat de huid en onderlaag gaan zakken. De niet-invasieve behandelingen zijn erop gericht om een toename van de hoeveelheid elastine in de huid te bewerkstelligen. Dit wordt bereikt door het toedienen van energie aan het onderhuidse bindweefsel. Door deze verhitting wordt de productie van collageen en elastine bevorderd, waardoor er een verstrakking van de huid ontstaat. Deze verhitting is niet zonder gevaar en daarom is Kliniek Alphen de enige kliniek in Nederland die temperatuurgecontroleerde behandelingen toepast. Door continu de temperatuur van de huid te monitoren, bijvoorbeeld met een infraroodcamera, wordt voorkomen dat er brandwonden ontstaan. Hierdoor vindt een volledig gecontroleerde verhitting van het onderhuidse bindweefsel plaats, dat vervolgens als reactie hierop elastine kan vormen. En de downtime van deze gecontroleerde procedure is dan ook slechts een paar dagen, waarin wat zwelling en roodheid optreden, die ook snel weer verdwijnen.

Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid elastine af in de huid

Gericht advies

De moraal van het verhaal is dat in Kliniek Alphen een heel spectrum van behandelingen voorhanden is om de moderne man of vrouw van dienst te kunnen zijn. Van eenvoudige laserbehandelingen tot een operatieve facelift en alles wat daartussen zit. De plastisch chirurgen luisteren goed naar de wensen van de klant en geven gericht advies, om vervolgens tot behandeling over te gaan. Vaak is dat een combinatie van verschillende therapieën en leefregels, omdat de oorzaak meestal ook veelzijdig is.

Datum: 25 oktober 2019