facelift

Een facelift, hoe pak ik dat aan?

Tegenwoordig is een facelift niet anders dan normaal, veel mensen en vooral vrouwen hebben graag een strakker gezichtje. Maar hoe pak je dit proces precies aan? Dit artikel vertelt je daar meer over.

Doe uitgebreid vooronderzoek

Voordat je een facelift ondergaat is het belangrijk om goed vooronderzoek te doen. Bedenk voor jezelf of je deze behandeling wel echt wil ondergaan en of het wel bij je past. Lees op internet over het proces en vraag ook naar ervaringen van anderen! Zij kunnen jou het beste een indicatie geven van het gehele traject. Vaak nemen mensen die een facelift ondergaan er ook een halslift bij om een mooi geheel te creëren. Doe daar bijvoorbeeld ook onderzoek naar. Vergelijk verschillende aangezichtschirurgen om de juiste voor jou te vinden.

Plan een eerste gesprek

Als je eenmaal een goede chirurg hebt gevonden is het belangrijk om een eerste gesprek in te plannen. Hier maak je kennis met je chirurg en kunnen jullie het uitgebreid hebben over de behandeling en wat er allemaal bij komt kijken. Het is heel belangrijk om na afloop het gesprek even te laten bezinken. Neem de tijd om te bedenken of dit de juiste chirurg is voor jou en of je je nog steeds goed voelt bij het gehele traject. Als dit nog steeds goed voelt, dan is het de juiste keus om de behandeling te ondergaan.

Houd een dagboek bij

Tijdens een plastische chirurgie ingreep is het aan te raden om een dagboekje bij te houden. Het is namelijk niet zomaar iets. Je verandert namelijk niet alleen je uiterlijk, maar het heeft ook een groot effect op je innerlijk. Het kan helpen om voor, tijdens en na je traject over je gevoelens te schrijven om ze op een rijtje te kunnen zetten. Ook kan dit dagboek een goed hulpmiddel zijn voor anderen die eenzelfde behandeling als jij willen ondergaan.

Kortom, een plastische ingreep zoals een facelift is niet zomaar iets. Doe goed vooronderzoek, praat met anderen, plan een eerste gesprek en houd een dagboek bij om je gevoelens en het traject op een rijtje te zetten voor jezelf. Uiteindelijk is het zeker de moeite waard als je deze stappen volgt.

Datum: 09 augustus 2022