cryolipolyse

Bevries je vet met cryolipolyse!

In de zomer lig je waarschijnlijk het liefste in de zon aan het zwembad of op het strand. Een lekker koud ijsje mag dan natuurlijk ook niet ontbreken. Terwijl je aan je ijsje likt doemt er stiekem schuldgevoel op. Misschien vanavond dan even een extra lange wandeling maken in de avondzon. Maar wist je dat je vet ook kunt bevriezen?

In de vriezer

Nu hoef je echt niet direct je vriezer in te kruipen, al is dat in de zomer af en toe best een fijn idee. Nee, in de salon hebben wij geen vriezers, maar maken we gebruik van cryolipolyse. Deze methode bevriest je vetcellen. Hierdoor breekt het lichaam de vetcellen af en worden ze op natuurlijke wijze afgevoerd. En het allerbeste? Bij deze methode komt geen naald, pijn, crashdieet, operatie of hersteltijd kijken. Vet verliezen is nog nooit zo makkelijk geweest.

De behandeling

Tijdens een cryo-behandeling wordt er een speciaal anti-freeze masker op de huid geplaatst. Daarna plaatsen we de kop van het cryolipolyse-apparaat op het masker en wordt de huid vacuüm gezogen. Dit doet geen pijn, maar de eerste paar minuten kun je wel een koud gevoel ervaren. Tijdens de behandeling worden de vetcellen bevroren, waardoor deze gaan kristalliseren. Dit maakt het voor het lichaam makkelijk om de vetcellen af te breken en af te voeren.

Het wordt niet voor niets de ‘droommethode’ genoemd 

Hoe dan?

Maar hoe kan het dan dat alleen je vetcellen worden afgebroken, en niet de rest van het lichaamsweefsel? Dit heeft te maken met hoe goed verschillende cellen tegen kou kunnen. Vetcellen kunnen slechter tegen kou dan andere lichaamscellen. Door de gereguleerde temperatuur van het cryolipolyse-apparaat pakken we alleen de vetcellen aan, en laten we de rest van het lichaamsweefsel intact.

Verschillende lagen

Cryolipolyse is eigenlijk geschikt voor alle probleemzones van het lichaam. Denk hierbij aan de buik, de taille, de heupen en de billen. Dit zijn plaatsen waar het vaak moeilijk is om de laatste centimeters vet op een natuurlijke wijze te verliezen. Dat is ook niet gek: lichaamsvet bestaat namelijk uit verschillende lagen. De onderhuidse laag is makkelijk te verminderen door voldoende te bewegen en gezond te eten. De bovenste vetlaag is echter minder makkelijk te verkleinen. Dit komt doordat er weinig doorbloeding plaatsvindt in deze laag. Cryolipolyse kan hier dan ook de oplossing bieden.

Huidsalon Goes

Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? We noemen het dan ook niet voor niets de droommethode. Maar cryolipolyse werkt echt. Zien is geloven, dus we nodigen je gerust uit om langs te komen in de salon voor een behandeling. Of neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden!

Datum: 11 augustus 2022