cryolipolyse

Cryolipolyse: cellen bevriezen en vet verliezen

Je bent zo goed bezig: je maakt gezonde keuzes wat betreft je voeding en besteedt veel kostbare vrije uurtjes in de sportschool. Al dat harde werk wordt beloond en je conditie gaat enorm vooruit. Over je uiterlijk krijg je meer complimentjes dan ooit. Je zit heerlijk in je vel, maar bent tóch niet helemaal tevreden. Het lijkt wel alsof je dat hardnekkige buikje maar niet weggetraind krijgt, wat je ook probeert. Het idee dat je er misschien maar genoegen mee moet nemen, speelt steeds vaker op. Maar frustrerend is het wel!

Cryolipolyse

Juist voor die vervelende probleemzones is er een oplossing: cryolipolyse. Misschien heb je er weleens van gehoord. Het is een nieuwe techniek om lokaal vet aan te pakken op probleemgebieden zoals je buik, armen of billen. Een manier om af te vallen is het niet, maar het is wel een goede manier om van die laatste vetrandjes af te komen. De methode is pijnloos en ook erg geschikt om cellulite te behandelen.

Cryolipolyse zones

Welke zones kunnen behandeld worden?

  • buik
  • lovehandles
  • billen
  • bovenbenen
  • bovenarmen

Natuurlijk afgevoerd

Hoe deze methode werkt, zit eigenlijk al in het woord: ‘Cryo’ betekent namelijk ‘kou’, ‘lipo’ staat voor ‘vet’ en ‘lyse’ voor ‘cellen vernietigen’. Oftewel: je vetcellen worden blootgesteld aan kou. Hierdoor zullen ze bevriezen en kristalliseren. Je lichaam breekt de bevroren cellen vervolgens af en voert ze op natuurlijke wijze af. Vet verliezen door de cellen te bevriezen, dus. Noëlle Wessels is onder andere gespecialiseerd in cryolipolyse. Ze gebruikt in haar eigen salon de Body Wizard en vertelt hoe de behandeling exact in zijn werk gaat: ‘Eerst komt er een gelmasker op de huid, om de huid te beschermen. Daarna wordt de behandelkop geplaatst, die het te behandelen gebied vacuüm zuigt. De huid wordt eerst verwarmd tot 40 graden Celsius, waardoor de vetcellen soepeler en toegankelijker worden. Daarna worden ze gericht afgekoeld tot net onder het vriespunt. In het begin kan dit erg koud aanvoelen, maar na tien minuutjes voel je het niet meer.’

‘De meeste mensen zijn na 2 of 3 behandelingen helemaal tevreden’

Effectieve behandeling

‘De gehele behandeling, die geschikt is voor zowel vrouwen als mannen, duurt een uur. Na het uur wordt er een speciaal serum via massage ingebracht op het behandelde gebied. Het serum is speciaal voor de behandeling ontwikkeld en bevat verstevigende en vetafbraakstimulerende stoffen. Je ziet na de behandeling niet direct verschil, omdat het lichaam dan pas begint met de afvoer van de gekristalliseerde cellen. Dit proces duurt ongeveer 2 tot 4 maanden. Daarna kun je nog een vervolgbehandeling doen. De meeste mensen zijn na 2 of 3 behandelingen helemaal tevreden met het resultaat.’

Nieuw in Hoorn: Body Wizard Duo

Na de revolutionaire Body Wizard introduceert Noëlle Wessels nu de Body Wizard Duo! Bij deze nieuwe methode wordt de huid eerst verwarmd tot 40 graden Celsius om de vetcellen soepeler en toegankelijker te maken. Daarna koelen de behandelkoppen de huid binnen 3 minuten naar -9 graden Celsius. Er komt eerst een gelmasker op de huid, om de huid te beschermen, en daarna wordt de behandelkop geplaatst die de huid vacuüm zuigt. Eenmaal verdwenen vetcellen komen niet meer terug!

Datum: 26 september 2019