cryolipolyse

Vet op onderbuik te lijf met cryolipolyse!

Vrouwen voelen zich regelmatig onzeker over hun lichaam. Vooral wanneer er vervelende hardnekkige vetjes zichtbaar zijn. De onderbuik is een lichaamszone waar vetcellen zich meer en sneller opslaan dan andere delen van het lichaam. De onderbuikvetjes zijn dan vaak ook een gewenst gebied om effectief te laten afslanken.

Cryolipolyse

Specialist Ria de Roode van Bon Soigné biedt een cryolipolysebehandeling aan die dit mogelijk maakt. Ze vertelt: ‘We noemen deze behandeling ook wel vetbevriezing. Bevroren vetcellen worden op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Hiermee wordt het mogelijk om probleemzones zoals je onderbuik af te slanken, zonder dat er een operatie, oefeningen of een speciaal dieet nodig is.’

Behandeling ondergaan

Pauline (50) besloot een cryolipolysebehandeling te ondergaan. Ze lag comfortabel in de ligstoel van Bon Soigné. Met haar ontblote buik voelde ze een voor een de plakkerige pads op haar huid nestelen. Ze wiebelde met haar voeten, wachtende totdat de behandeling startte. ‘Ben je zo ver?’, vroeg de specialist. Pauline knikte en wreef voor de laatste keer over de vetjes. Vervolgens voelde ze de kou zich verdelen over haar buik.

Het tot stand komen

Het bevriezen van vetcellen is in 2009 ontdekt door wetenschappers in Boston. Door onderzoek kwamen ze erachter dat vetcellen heftiger reageren op kou dan andere cellen. Met deze nieuwe inzichten kwam de cryolipolysetechniek tot stand. Tijdens de behandeling wordt het gewenste behandelgebied vacuüm gezogen en gekoeld. Door geplaatste elementen (pads) kristalliseren je vetcellen en breken je vetcellen van zelf af.

Wil jij graag afrekenen met je onderbuikvet?

Prikkelende sensatie

Pauline vertelt: ‘Het is een kou die wonderbaarlijk genoeg geen pijn deed. Het was niet een winterse windvlaag die kan ‘snijden’ langs je huid. Het was meer een prikkelende sensatie. Na ongeveer tien minuten verdween de sensatie en veranderde in gevoelloosheid. Ik kon toen echt ontspannen en de behandeling makkelijk uitzitten.’

Na de behandeling

Na ongeveer zestig minuten is de behandeling afgerond. Als afsluiting masseert de specialist het behandelde gebied met een speciaal ontwikkelde serum. Dit stimuleert de vetafdrijving en verstevigt je huid. Na de behandeling is er verder geen nazorg waar je je aan moet houden. Dit komt doordat cryolipolyse geen schade aanricht op je huid. Je kan gerust je dagelijkse activiteiten weer oppakken en het resultaat afwachten. Meestal is na zes weken verbetering te zien en na een half jaar het optimale resultaat.

Bon Soigné

Ben jij benieuwd naar een cryolipolysebehandeling? Bij Bon Soigné vertellen we je er graag meer over. Tijdens een intakegesprek kunnen we je vragen beantwoorden en bespreken we je wensen. Ook is dit mogelijk wanneer je graag een behandeling wilt op gebied van schoonheid, haar of nagels. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Maak tijd voor jezelf, maak tijd voor ontspanning!

Datum: 22 juli 2023