botox

Alles over botox en fillers

De schil van een druif en een rozijn zijn niet gelijk. Wanneer je ze naast elkaar legt, zie je veel verschillen. Zo heeft de druif een stevige en egale schil, terwijl een rozijn rimpelig en gedehydrateerd is. Zo is het in zekere zin ook met de huid. Door allerlei interne en externe invloeden veroudert je huid langzaam maar zeker. De een is daar volkomen tevreden mee, maar de ander verlangt ernaar de tijd een aantal jaren terug te draaien.

Jeugdigere uitstraling

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om samen met een cosmetisch arts toe te werken naar een jeugdigere uitstraling. De methoden zijn veilig en de resultaten natuurlijk, waardoor veel vrouwen en mannen denken: ‘Wat houdt me nog tegen?’ Die storende neus-lipplooi of de kraaienpootjes rond je ogen zijn gemakkelijk en snel te behandelen.

Botox

Bij de behandeling van rimpels in het gelaat, maar ook voor de behandeling van migraine en tegen overmatig zweten in de oksels, is botox erg effectief. Botox wordt toegepast bij fronsrimpels, kraaienpootjes of de voorhoofdrimpels. Inspuitingen met botox zorgen ervoor dat de spieren zich ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen.

Fillers

Onder ‘fillers’ verstaan we stoffen op hyaluronzuur basis die in de gezichtshuid worden aangebracht om rimpels, plooien en zelfs littekens te laten verdwijnen. Ook worden ze gebruikt om bepaalde onderdelen van het gelaat te accentueren, zoals de lippen of de jukbeenderen.

Botox wordt toegepast bij fronsrimpels, kraaienpootjes of de voorhoofdrimpels

Natuurlijk en subtiel

Voor behandelingen aan je gezicht, hals en handen ben je bij cosmetisch arts Natasha Smits aan het juiste adres. Natasha: ‘Ik probeer mensen van binnen en van buiten mooi te maken en meer zelfvertrouwen te geven. Zelf hou ik van een natuurlijke uitstraling en geef ik mijn cliënten daarin eerlijk advies. Het is belangrijk om een subtiel en natuurlijk resultaat te bereiken waarbij het karakter en de persoonlijkheid van het gezicht niet verloren gaat. Mijn motto is: ‘less is more’!’

Weetjes over botox

Botox is de merknaam van het eerste BOtuline TOXine dat voor medische toepassingen werd ontwikkeld. Sinds 1990 wordt het ook als medisch-cosmetisch product gebruikt, nadat bleek dat rimpels verminderden op die plaatsen waar het botuline toxine om puur medische reden werd geïnjecteerd.

Vanaf welke leeftijd zou je kunnen of moeten starten met botox?

Botox mag toegepast worden bij personen vanaf 18 jaar. Omdat het ontstaan van rimpeltjes en plooien erg individueel bepaald is, kan geen leeftijd aangegeven worden wanneer je met behandelen moet beginnen. Daarbij is wat voor de één als erg storend wordt ervaren door een ander als heel gewoon wordt beleefd.

Datum: 27 september 2018