stralende-huid

5 stappen voor een stralende huid met de feestdagen

Een mooie huid, dat willen we allemaal. Maar een stralende huid hebben is niet zo vanzelfsprekend. Sommigen hebben het van zichzelf, en anderen moeten er iets meer hun best voor doen. Ontdek welke 5 stappen jou kunnen helpen aan een mooie huid tijdens de feestdagen!

1. Reinigen

Om een zo mooi mogelijke huid te hebben en te houden, is het heel belangrijk de huid iedere dag goed te reinigen. Reinig je huid aan het begin van de dag voordat je verzorgingsproducten gaat gebruiken en aan het eind van de dag voordat je je bed weer in duikt. Draag je geen make-up? Dan is het net zo belangrijk om je huid te reinigen. Blootstelling aan de lucht, de invloeden van buitenaf, transpiratie en talg vervuilt je huid.

2. Water en citroen

Naast dat het een verfrissende smaak is en ervoor zorgt dat je goed wakker wordt, heeft citroenwater ook invloed op je huid. Vitamine C heeft een positief effect op je huid en je algehele gezondheid. Daarnaast stimuleert citroenwater de spijsvertering en ontgift het je lichaam.

Een stralende huid met de feestdagen?

3. Relaxen

Wist je dat stress een van de oorzaken is van een slechte huid? Pak de stress aan om weer lekker in je vel te zitten en te kunnen ontspannen, maar ook voor een betere en mooiere huid. Ontspan je door dingen te doen die je leuk vindt. Pak daarnaast ook goed je rust en slaap voldoende.

4. Peeling

Door je huid te peelen verwijder je de dode huidcellen. De beste tijd om te peelen is voordat je naar bed gaat. Je huid kan namelijk gevoelig zijn voor zonlicht, waardoor je sneller last krijgt van pigmentvlekjes. Peelings maken je huid helderder, zachter, stralender en gezonder.

5. Masker

Een masker kan ervoor zorgen dat je huid er direct stralender uitziet. Kijk goed waar je huid behoefte aan heeft. Verfrissing, voeding, zuivering of anti-rimpel? Stel je masker af op je behoefte. Heb je geen geduld voor een maskertje, neem dan een nachtmasker of smeer de huid volledig in met een (nacht)crème.

Optimale schoonheid

Deze stappen zijn perfect om zelf dagelijks thuis te kunnen doen. Daarnaast kun je zorgen voor een optimale schoonheid door regelmatig een schoonheidssalon te bezoeken. Wil je een advies op maat of ben je geïnteresseerd in professionele huidverbetering, huidverjonging of permanente make-up? Ga eens langs bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems voor bijvoorbeeld een huidscan en een verzorgingsadvies!

Datum: 22 november 2017