Biologische

‘De biologische tomaat is als een echte tomaat’

Als er één winkel in Oosterhout is, die de uitdrukking ‘je moet met je tijd meegaan’ heeft begrepen, dan is het Broeders Gezondheidswinkel wel. Want als je in staat bent om een zuivelwinkeltje in de loop der jaren om te bouwen tot een biologische supermarkt inclusief natuurdrogist dan kun je toch niet beweren dat ze daar soep in hun ogen hebben gehad. En ‘meegaan met de tijd’ betekent soms ook ‘teruggaan in de tijd’. Weten waarom? Lees verder.

Terug naar de tijd van opa en oma

‘We zitten in de goeie tak van sport’, zegt Wim Melis, echtgenoot van Hélène Melis-Van Kampen. ‘De belangstelling voor alles wat met gezondheid te maken heeft is enorm, mede door allerlei televisieprogramma’s, diverse boeken en uiteraard ook internet. Mensen worden attent gemaakt op de gevaren die de moderne consumptiemaatschappij met zich meebrengt, en wij haken daarop in. Eigenlijk gaan we terug naar de tijd van onze opa’s en oma’s. Die aten alles rechtstreeks van het land, en dat was onbespoten en gezond. Dat, aangevuld met moderne voedingssupplementen, is waar we naartoe moeten en wij bieden dat. En een (biologische) tomaat smaakt bij ons als een echte tomaat.’

Geschiedenis

De opa en oma van Hélène, Willem Broeders en Riet Kemerink, begonnen 79 jaar geleden met een zuivelwinkeltje. Hun dochter Ria Broeders nam later de zaak over, samen met haar man Jan van Kampen. Onder hun ‘regime’ kwamen ook de eerste reformartikelen. Hélène werkte er al vanaf haar dertiende jaar mee, toen nog alleen in het weekend. Begin 2002 nam zij de zaak van haar ouders over en ging uitsluitend ‘gezonde’ producten verkopen. Ook echtgenoot Wim werkt sinds 2005 fulltime mee in de zaak.

Uniek

Hélène verbouwde de winkel direct na de overname in 2002 en deed dat een paar jaar later, in 2005/2006, nog eens dunnetjes over toen het gezondheidscentrum er moest komen. Inmiddels ‘zetelen’ daar meer dan vijftien artsen en therapeuten. ‘Dat is uniek in Nederland: een gezondheidswinkel en een gezondheidscentrum onder één dak. En alle artsen en therapeuten zijn officieel geregistreerd en aangesloten bij beroepsverenigingen.

Ben je veel met je gezondheid bezig?

Natuurdrogisterij

Groente, fruit, brood, banket, zuivel, kaas, vlees… En alles is biologisch. Daarnaast natuurlijk de verpakte biologische droogwaren en ook dieetvoeding, zoals glutenvrije, suikervrije en lactose- en/of melkvrije etenswaren. Er zijn mensen die denken dat, als je maar gezond eet, alles zomaar overgaat, maar het is vaak een combinatie van factoren. Vaak is de hulp van natuurlijke geneesmiddelen noodzakelijk’, aldus Hélène. En daar is dus de natuurdrogisterij weer voor. Voeg daaraan toe de homeopathische geneesmiddelen, vitamines, mineralen en voedingssupplementen, natuurlijke cosmetica en lichaamsverzorging en jazeker, de gezonde supermarkt is helemaal compleet.

Webwinkel

Wim: ‘Hier staan ruim 10.000 artikelen op voorraad, maar we hebben ook een webwinkel waar we bijna 100.000 artikelen aanbieden, die standaard binnen één dag tot twee werkdagen geleverd kunnen worden binnen Nederland, België en Duitsland.’

Body en beauty

De Broeders Gezondheidswinkel staat ook bekend om zijn body- en beautyproducten. Wat is er op dat gebied allemaal te verkrijgen:

  • Pure plantaardige en natuurlijke oliën
  • Boterzachte Shea Butter
  • Ceramide Crème voor de ouder wordende huid.
  • Okselfrisse deodorant (in Calendula of Limoen geur)
  • Handzeep voor super zachte handen
  • Lekkere luchtjes van biologische afkomst

Kennis en advies

Je kunt bij Broeders Gezondheidswinkel terecht met al je vragen over gezondheid, maar ook over specifieke gezondheidsproducten. Alle medewerkers hebben relevante kennis van gezondheid in het algemeen en over specifieke gezondheidsproducten in het bijzonder.

Datum: 06 november 2018