leefstijl

Fit met het totaalpakket

Iedereen weet dat regelmatig bewegen belangrijk is, net als dat je voldoende groente en fruit moet eten. Maar hoe zit het eigenlijk met de combinatie van bewegen en voeding?

Sport en voeding zijn nauw met elkaar verbonden. ‘Abs are made in the kitchen’ zegt men altijd. Maar ook wanneer je andere doelen voor ogen hebt dan een sixpack, is het belangrijk dat je je voeding en training op elkaar afstemt.

Voeding

Je resultaten worden grotendeels bepaald door wat je tot je neemt. Welk voedingspatroon het beste voor jou werkt, is afhankelijk van je doel. Wil je spieren opbouwen? Dan zul je meer eiwit binnen moeten krijgen. Ligt je focus meer bij conditietraining en duursport? Dan heb je ook voldoende koolhydraten nodig. Maar een teveel hiervan wordt opgeslagen in de vorm van vet. Een optimaal voedingspatroon is dan ook maatwerk en afhankelijk van hoeveel én wanneer je beweegt! Diëtist Nicole Beelen van Vel Fysio kan je hierin prima begeleiden.

Personal training en groepstraining

Wil jij jouw conditie verbeteren, maar is het jou tot nu toe niet gelukt om resultaat te behalen? Een personal trainer zorgt ervoor dat jij eindelijk het gewenste resultaat gaat behalen! Celine Brochard biedt uitdagende en ¬gevarieerde trainingen, die helemaal op jou zijn afgestemd.
Celine geeft ook ‘small group’-trainingen, waaronder de High Intensity Interval Training (HIIT), een van de meest effectieve manieren om aan je conditie en gezondheid te werken. Na zo’n training blijft je lichaam vet verbranden, en bovendien versnelt je stofwisseling en worden voedingsstoffen omgezet in energie. Zo haal je het meeste uit je workout!

(Bedrijfs)fysiotherapie

Mocht je onverhoopt bij het sporten, of door een andere oorzaak, een blessure hebben opgelopen, dan ben je ook Vel Fysion aan het juiste adres. De praktijk biedt onder andere (sport)fysiotherapie, manuele therapie en shockwave-therapie. Die laatste vorm kan een uitkomst zijn bij bijvoorbeeld pees- of slijmbeursontstekingen.

Een optimaal voedingspatroon is maatwerk

Even voorstellen: Celine Brochard

‘Ik ben al een tijd personal trainer. Ik ben afgestudeerd aan de Perfect Performance Academy, heb mijn diploma Fitnesstrainer A behaald en ben nu bezig met Fitnesstrainer B. Daarnaast geef ik les bij twee sportscholen. Toen ik een blessure kreeg aan mijn been, ben ik naar mijn fysiotherapeut gegaan. Die gaf aan dat de praktijk graag iets met personal training wilde gaan doen. Eén plus één is twee, dus sindsdien ben ik betrokken bij de praktijk, samen met diëtist Nicole Beelen.’

Even voorstellen: Nicole Beelen

‘Ik wil mensen graag op persoonlijk vlak begeleiden. Bij gezondheidsklachten, bijvoorbeeld bij maag- en darmproblemen, diabetes en verhoogd cholesterol, maar ook wanneer je simpelweg interesse hebt in gezonde voeding. Het doel? Op lange termijn een leefstijl creëren die goed vol te houden is, met behulp van kleine aanpassingen. Diëten moet leuk blijven!’

Totaalpakket

Celine en Nicole bieden vanaf 2023 een ‘totaalpakket’ rond een gezonde leefstijl. Hou voor nieuws hierover de Instagrampagina in de gaten!

Datum: 06 december 2022