fbpx
Lichamelijke gezondheid
Nieuw binnen
 • voetenAl 30 jaar actief
  Al 30 jaar actief
  Je voeten zijn de basis van je lichaam.
 • timemanagement
  Je tijd managen
  Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen.
 • lymfoedeem
  Oedeem met succes te lijf
  Veel vrouwen krijgen na de behandelingen van borstkanker last van vochtophoping in de arm: lymfoedeem. De oorzaak is vaak een verwijdering of beschadiging van de lymfevaten en/of lymfeklieren. Lymfoedeem komt meestal voor aan armen en benen, maar kan ook in andere lichaamsdelen ontstaan.
 • afslanken
  Hoogste tijd voor een gezonde leefstijl!
  Je kunt er niet omheen: bijna de helft van de volwassenen kampt met overgewicht. Hoe zit het met jou? Behoor jij ook tot deze groep? Omdat overgewicht tot nare aandoeningen kan leiden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artrose), is het de hoogste tijd om het roer om te gooien.
 • reuma
  Reuma en voetverzorging: dit moet je weten
  Wanneer je reuma hebt, zijn je voeten kwetsbaarder en gevoeliger. Je kunt eerder last krijgen van verschillende soorten voetproblemen. Je voeten hebben daarom nét wat extra zorg nodig.
 • borstkanker
  ‘Opbouwen van het leven vertraagd door kanker’
  In februari 2019 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had, met uitzaaiingen naar m’n botten. Als je zoiets te horen krijgt, kloppen alle clichés: je wereld staat op z’n kop en je belandt in een rollercoaster.
 • overgang
  Vervroegd in de overgang…
  Er zijn vrouwen die op een andere leeftijd hormonale overgangsklachten ervaren en dus vervroegd in de overgang komen.
 • zwanger
  Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap
  Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. En dat voel je. Rugklachten, ochtendmisselijkheid, weinig slaap… Soms wil je al dat vervelende even achter je laten en op en top genieten van je zwangerschap.
 • likdoorns
  Veelgestelde vragen over likdoorns
  Je kent het vast: je schoenen zitten te strak of je hebt nét wat te lang doorgelopen op die hoge hakken. Heel vervelend, want daardoor ervaar je bij elke stap die je zet een flinke pijnscheut. Misschien vormen zich zelfs soort eeltknobbels op je voeten of tenen.
 • borstkanker
  Protonentherapie bij borstkanker
  Wanneer borstkanker wordt vastgesteld, staat je wereld op zijn kop. Er komt enorm veel op je af en je krijgt veel informatie.
 • horen
  Ontwikkelingen in de hoortechniek
  Wanneer je gehoor niet goed werkt, heeft dat veel invloed op het dagelijks leven. En daarom is het ook zo belangrijk om op zoek te gaan naar een oplossing zodra je merkt dat je gehoor achteruitgaat.
Toon meer >
Toon minder >
Meest gelezen
 • darmklachten
  Voetreflexologie tegen darmklachten
  Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
 • lipoedeem
  Een zomerlijf zonder lipoedeem
  De mooiste tijd van het jaar is aangebroken! Een stralend zonnetje, cocktails op het terras en flaneren over het strand in je nieuwste bikini. Niet voor iedereen in pretje.
 • gespannen-lichaam
  'Constant een gespannen lichaam is niet normaal!'
  Anja: ‘Toegegeven, ik heb een druk leven en gun mezelf weinig ontspanning. Onlangs zijn we op skivakantie geweest en ik had verwacht dat ik daar volledig tot ontspannen zou komen. Frisse lucht, veel beweging en ’s avonds genieten van het haardvuur. Nou, dat heb ik geweten.
 • opvliegers
  Eindelijk een einde aan opvliegers
  Cees Jan Oostwouder is pijnspecialist in het medisch centrum Excellent Care Clinics. Samen met zijn collega’s helpt hij onder andere de problemen die vrouwen ervaren tijdens hun menopauze te verlichten en te verhelpen, zoals opvliegers en nachtelijk transpireren.
 • bloeddruk
  Wat is een goede bloeddruk per leeftijd?
  Het is belangrijk om een gezonde bloeddruk te hebben. Maar hoe weet je of dit het geval is? Om hierachter te komen, is het nodig om te weten welke bloeddrukwaarden goed zijn. Aan de hand van gemiddelde bloeddrukwaarden kun je bepalen of jouw bloedruk normaal, te laag of te hoog is.
Toon meer >
Toon minder >