fbpx
Lichamelijke gezondheid
Nieuw binnen
 • shiatsuEen lenteschoonmaak voor je lijf
  Een lenteschoonmaak voor je lijf
  Langzaam loopt het getalletje op je weer-app alsmaar een beetje op en maakt het regenwolkje plaats voor een stralend zonnetje. Heerlijk!
 • rugpijn
  'De pijn is weg en ik loop weer soepel'
  Peter (46) had al jaren last van zijn rug. Als rij-instructeur had hij toch vooral een zittend beroep en dat was niet bepaald bevorderlijk voor zijn klachten. Hij probeerde na zijn werk wel wat aan beweging te doen, maar zijn klachten begonnen hem daarin steeds meer te beperken.
 • CTS
  Carpale Tunnel Syndroom is te verhelpen
  Als je regelmatig ’s nachts wakker wordt van pijn of tintelingen in je hand, en schudden helpt niet meer, dan is de kans groot dat je een zogenaamd ‘Carpale Tunnel Syndroom’ (CTS) hebt.
 • verzekering
  Voetverzorging en verzekering: zo zit het
  Je voeten gebruiken is zo vanzelfsprekend. Vaak merk je pas hoe belangrijk je voeten zijn wanneer er een klacht tevoorschijn komt. Een medisch pedicure biedt gelukkig de oplossing voor verschillende voetklachten.
 • migraine
  'Migrainevrij & een vrij beweeglijke arm!'
  Ineens kwam het weer opzetten: gezichtsvelduitval. Annemarie wreef over haar voorhoofd. Nog even en dan zou die afschuwelijke hoofdpijn weer op komen zetten.
 • hyperthermie-geschikt
  Is hyperthermie voor mij geschikt?
  Hyperthermie kan een zinvolle uitbreiding zijn bij het behandelen van ziekten zoals kanker. De behandeling helpt de werking van bestraling en/of chemotherapie te versterken, om de tumor of het kankergezwel optimaal aan te pakken.
 • ondersteunende-behandelingen-bij-kanker
  Feiten en fabels over ondersteunende behandelingen bij kanker
  Iedereen kan het begrijpen, dat wanneer je kanker hebt je alles wil aangrijpen om beter te worden. Vandaag de dag zijn er ook verschillende behandelwijzen die uitgevoerd en gecombineerd kunnen worden.
 • behandeling-kanker
  Wat kan hyperthermie betekenen bij kanker?
  Wanneer jij of een naaste te maken heeft met kanker, is dat vaak een heftige ervaring. Logischerwijs wil je alles op alles zetten om te genezen. Daarvoor kunnen verschillende behandelmethoden ingezet worden.
 • borstkanker
  Het verhaal van…Evelien, borstkankerpatiënt
  Toen Evelien (43) de eerste keer gediagnosticeerd werd met borstkanker, zat de schrik er goed in. ‘Maar ik was ook heel overtuigd dat het goed zou komen. Ik weet niet waar dat vandaan kwam’, vertelt ze. ‘Misschien is het mijn optimistische natuur.
 • effectiviteit-hyperthermie
  De effectiviteit van hyperthermie uitgelegd
  Onderzoek naar het toepassen en de werkzaamheid van hyperthermie stopt nooit. Met nieuwe onderzoeken worden alsmaar meer toepassingen, werkingen en resultaten van hyperthermie bij het bestrijden van impactvolle ziekten zoals kanker, bevonden.
 • winterhanden--en-voeten
  Wat te doen tegen winterhanden en -voeten
  Winterhanden en -voeten zijn geen pretje. Roodheid, jeuk dan weer een blauwe kleur die gepaard gaat met wisselingen in temperatuur. Vooral wintertenen komen vaak voor.
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl
Banners-ForYou.nl
Meest gelezen
 • darmklachten
  Voetreflexologie tegen darmklachten
  Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
 • auto-immuunziekten
  Medicijnen als mede-oorzaak voor het ontstaan van auto-immuunziekten
  Een belangrijke oorzaak van de toename van de zogenoemde auto-immuunziekten en ontstekingsgerelateerde ziektebeelden is het toenemende gebruik van medicijnen. Bizar eigenlijk, want je zou verwachten dat medicijnen het probleem juist zouden moeten oplossen.
 • opvliegers
  Eindelijk een einde aan opvliegers
  Cees Jan Oostwouder is pijnspecialist in het medisch centrum Excellent Care Clinics. Samen met zijn collega’s helpt hij onder andere de problemen die vrouwen ervaren tijdens hun menopauze te verlichten en te verhelpen, zoals opvliegers en nachtelijk transpireren.
 • lipoedeem
  Een zomerlijf zonder lipoedeem
  De mooiste tijd van het jaar is aangebroken! Een stralend zonnetje, cocktails op het terras en flaneren over het strand in je nieuwste bikini. Niet voor iedereen in pretje.
 • gespannen-lichaam
  'Constant een gespannen lichaam is niet normaal!'
  Anja: ‘Toegegeven, ik heb een druk leven en gun mezelf weinig ontspanning. Onlangs zijn we op skivakantie geweest en ik had verwacht dat ik daar volledig tot ontspannen zou komen. Frisse lucht, veel beweging en ‘s avonds genieten van het haardvuur. Nou, dat heb ik geweten.
Toon meer >
Toon minder >