Spraakproblemen
Nieuw binnen
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl
Meest gelezen
 • Logopedie
  Logopedische zorg is er voor iedereen
  Logopedische zorg kan geboden worden op elk moment in de levensloop, op elke leeftijd. Logopedie is de zorg voor problemen die er zijn op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. De doelgroep die de logopedist het meest ziet, is de groep kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar.
 • taalproblemen-kinderen-ADHD
  Logopedie: ook voor taalproblemen bij kinderen met ADHD!
  Zo’n twee tot zes procent van de schoolgaande kinderen heeft ermee te maken: ADHD. Meestal wekt dit een beeld op van hyperactieve kinderen die hun aandacht maar niet bij de les kunnen houden. Het drukke gedrag dat hiermee gepaard gaat wordt vaak niet begrepen en zelfs bestraft.
 • communiceren-non-verbaal-kind
  'Door logopedie kan ik communiceren met mijn non-verbale kind’
  Geen contact kunnen maken met je kind is voor een ouder een lastige beproeving. Je kunt er erg onzeker van worden en de schuld bij jezelf zoeken. Wanneer je kind na een lange periode van onzekerheid dan de diagnose autisme krijgt, volgt een aanpassingsperiode. Het valt vaak niet mee om om de belevingswereld van je kind te begrijpen en te communiceren met je non-verbale kind.
 • oro-myofunctionele-therapie
  Oro-myofunctionele therapie: wat is het en wat doet het?
  Je mondspieren zijn de hele dag in beweging. Je ademt, kauwt, slikt en praat aan een stuk door. Dit gaat als vanzelf. Je staat er eigenlijk niet bij stil en vertrouwt erop dat je lichaam weet wat het moet doen.
 • praten
  Help, mijn kind kan nog steeds niet praten!
  Als ouder wil je het liefst zo snel mogelijk kunnen communiceren met je kind. Zo is de betekenis achter de tranen van je kind niet alleen maar giswerk en kun je je kind beter helpen.
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl