Mentale gezondheid
Nieuw binnen
 • Taal, geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn
  Taal, geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn
  In onze moderne wereld, waar stress en burn-outs helaas steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om op verschillende manieren te zoeken naar een verbetering van de geestelijke gezondheid. Eén van die manieren, verrassend genoeg, is het leren van een nieuwe taal.
 • trauma
  Je bevrijden van de negatieve emoties van trauma
  Wanneer je een trauma ervaart, lijkt het alsof je brein op tilt slaat. Spanning en stress hopen zich op tot het punt waarop je niet meer normaal lijkt te functioneren.
 • angst
  'Door de familieopstelling heb ik meer grip op mijn angst'
  Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
 • systeem
  We zijn allemaal onderdeel van een systeem
  Eigenlijk zijn we allemaal een radertje in het grote geheel. Onderdeel van een systeem. Van je gezin, je werk, je vriendengroep. Als er één radertje stagneert, heeft dat invloed op de rest.
 • burn-out
  Uit je hoofd en terug naar je lichaam
  Je bent zó moe. Dagelijks ben je in de weer met vroege wekkers, je gezin, je baan, je sociale contacten, je werk. Je staat continu onder druk.
 • badolie
  Waarom je jezelf mag verwennen met badolie
  Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
 • ouderschap
  Hoe overleef jij het ouderschap?
  Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
 • meer-inzicht
  Meer inzicht in haar deelpersoonlijkheden bracht balans
  Brigitte (43) is door meer inzicht in deelpersoonlijkheden rustiger en meer in balans. Maar dat was een tijd geleden wel anders. Ze heeft een erg drukke baan en daarnaast heeft ze een gezin draaiende te houden.
 • hypnotherapie
  Feiten en fabels over…Hypnotherapie
  Wist je dat hypnotherapie een goede methode is om allerlei mentale en fysieke klachten aan te pakken? Iedereen loopt in het leven bepaalde littekens op. Sommige klein, anderen juist groot.
 • burn-out
  Van burn-out naar een nieuwe toekomst!
  Tamar (37) merkte vlak voor de feestdagen dat ze steeds meer fysieke klachten kreeg: hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaar en slecht kunnen slapen omdat ze alleen maar lag te piekeren. En dan die huilbuien steeds op de meest onverwachte momenten. Jeetjemina, zo kende ze zichzelf helemaal niet.
 • moe
  ’Ik ging van energieniveau 100 naar 0’
  Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl
Meest gelezen
 • mindfulness
  Wat is mindfulness nou eigenlijk?
  Je hebt stress, zit niet lekker in je vel of het leven passeert je sneller dan jij kunt bijhouden. Je hebt vast weleens gehoord van mindfulness, maar wat is dat nou eigenlijk?
 • burn-out
  Herstellen van een burn-out is leren doseren
  Hartkloppingen, continu moe, alles voelt als teveel, paniekaanvallen, huilbuien, jezelf kwijt zijn, concentratiestoornissen, een ‘mist’ in je hoofd.
 • burn-out
  Burn-out en nu?
  Floor belt me en geeft aan dat ze denkt dat ze burn-out is. We maken een afspraak en bij de eerste kennismaking zie ik een modern geklede, verzorgde vrouw van 38 jaar. Floor is HR-manager bij een kledingmerk en ze vraagt meteen hoe lang de afspraak duurt omdat ze fulltime werkt en ze het moeilijk vindt om zomaar overdag een uur hiervoor vrij te nemen.
 • burn-out
  Van je burn-out af met BSR!
  Het verhaal van Catarina (39 jaar): ‘Eigenlijk hikte ik er al tijden tegengaan. Zaken als perfectionisme en overdreven kritisch op mezelf zijn, zijn me al van jongs af aan niet vreemd.
 • burn-out
  Hoe voorkom ik een burn-out?
  In jouw agenda zijn praktisch geen lege plekjes te ontdekken. De activiteiten en afspraken rijgen zich aaneen vanaf het moment dat je opstaat totdat je weer gaat slapen. Geen wonder, je hebt veel interesses en bent graag actief. Eigenlijk vind je alle dingen die je doet leuk, ook al is het wel erg vol.
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl