fbpx
Mentale gezondheid
Nieuw binnen
 • ouderschapHoe overleef jij het ouderschap?
  Hoe overleef jij het ouderschap?
  Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
 • Neem jij wel eens tijd voor jezelf
  Veel mensen in Nederland werken fulltime, en voor die mensen klinkt het dan ook niet gek als we het hebben over de dagelijkse werksleur. Voor sommige mensen is het zelfs zo erg dat ze van s ochtends vroeg tot s avonds laat bezig zijn met hun werk. Dit hoeft niet altijd fysiek bezig te zijn, veel mensen kunnen hun gedachten niet van werk afkrijgen en blijven ook na werk nadenken over werk over hoe dingen beter kunnen of dingen die nog gedaan moeten worden.
 • burn-out
  Van burn-out naar een nieuwe toekomst!
  Tamar (37) merkte vlak voor de feestdagen dat ze steeds meer fysieke klachten kreeg: hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaar en slecht kunnen slapen omdat ze alleen maar lag te piekeren. En dan die huilbuien steeds op de meest onverwachte momenten. Jeetjemina, zo kende ze zichzelf helemaal niet.
 • verslavingszorg
  Van deze investering in jezelf heb je altijd plezier!
  Cadeaus geven aan een ander is leuker dan er zelf één krijgen, althans dat zeggen veel mensen. Dat is op het gebied van materiële zaken vaak ook zeker het geval, maar waar het gaat om echte duurzame investeringen is het vooral belangrijk om deze jezelf cadeau te doen. Hier gaan namelijk jijzelf maar ook je omgeving profijt van hebben.
 • burn-out
  Van burn-out naar een baan die bij me past
  Toen Janneke (39) voor het eerst bij me kwam, was ze aan het herstellen van een pittige burn-out. Zelf had ze die absoluut niet zien aankomen. Ze deed immers alleen maar dingen die ze leuk vond (dacht ze)? Voor haar uitdagende baan op het evenementen organisatiebureau maakte ze vaak lange dagen.
 • acupunctuur
  Een lege batterij... Acupunctuur helpt!
  Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
 • coaching
  Zelfleiderschap nemen, zo doe je dat
  Waar denk jij aan bij de ideale leider? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan een leidinggevende rol, bijvoorbeeld op de werkvloer.
 • doel-bereiken
  Welk doel wil jij bereiken in het nieuwe jaar?
  Veel mensen maken in het nieuwe jaar nieuwe plannen, zoals een bepaald doel bereiken. Je hoort dit meestal voorbij komen als ‘goede voornemens.’ Dat is niet zo gek, want veel mensen reflecteren aan het eind van een jaar. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze het afgelopen jaar ervaren hebben, en wat ze hebben bereikt.
 • stress
  Ontspan... Weg met stress!
  Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
 • feestdagen
  Wat doen we nu met de feestdagen: hoe voorkom je stress?
  Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
 • reflecteren
  Welke vragen stel jij tijdens het reflecteren?
  Het jaar loopt bijna op het eind, waardoor je vaak automatisch meer tot inkeer komt. Net zoals er op tv, in de krant en op social media allerlei lijstjes worden gemaakt met de gebeurtenissen van de afgelopen periode, doe je dat ook met je eigen leven. Wat is er allemaal gebeurd?
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl
Meest gelezen
 • mindfulness
  Wat is mindfulness nou eigenlijk?
  Je hebt stress, zit niet lekker in je vel of het leven passeert je sneller dan jij kunt bijhouden. Je hebt vast weleens gehoord van mindfulness, maar wat is dat nou eigenlijk?
 • burn-out
  Herstellen van een burn-out is leren doseren
  Hartkloppingen, continu moe, alles voelt als teveel, paniekaanvallen, huilbuien, jezelf kwijt zijn, concentratiestoornissen, een ‘mist’ in je hoofd.
 • burn-out
  Van je burn-out af met BSR!
  Het verhaal van Catarina (39 jaar): ‘Eigenlijk hikte ik er al tijden tegengaan. Zaken als perfectionisme en overdreven kritisch op mezelf zijn, zijn me al van jongs af aan niet vreemd.
 • burn-out
  Burn-out en nu?
  Floor belt me en geeft aan dat ze denkt dat ze burn-out is. We maken een afspraak en bij de eerste kennismaking zie ik een modern geklede, verzorgde vrouw van 38 jaar. Floor is HR-manager bij een kledingmerk en ze vraagt meteen hoe lang de afspraak duurt omdat ze fulltime werkt en ze het moeilijk vindt om zomaar overdag een uur hiervoor vrij te nemen.
 • verwennen
  Jezelf eens goed verwennen? Zo kan dat natuurlijk ook!
  In het nieuws lees je veel items over burn-outklachten en de algemene toename van stress bij Nederlanders. Dit is natuurlijk niet zo gek in een tijd van crisis. Daarnaast is lekker op vakantie gaan – wat er normaal voor zorgt dat je lekker tot rust komt – er even niet bij.
Toon meer >
Toon minder >