yoga

Met yoga in balans!

Wij vrouwen zijn een ster in multitasken. Dat is handig, want ons leven zit behoorlijk volgepland en op deze manier kunnen we, heel effectief, meerdere dingen tegelijk aanpakken. Aan de andere kant kan het ook een valkuil blijken, want de boog kan niet altijd gespannen zijn. Tijd voor een beetje ontspanning. Yoga helpt hierbij…

Altijd ‘aan’

Vrijwel iedere minuut van de dag wordt benut om jouw strakke schema te kunnen afwerken. Daardoor sta je eigenlijk de hele dag ‘aan’. Er is geen moment van ontspanning. Al realiseer je het je misschien niet, daardoor zijn er continu prikkels die ervoor zorgen dat er stresshormoon vrijkomt. Zélfs bij een teveel aan positieve prikkels. Wanneer een dergelijke situatie te lang aanhoudt, gaat je lichaam protesteren en ontstaan er klachten.

Doe aan yoga!

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je elke dag een moment van rust inbouwt om je lichaam de gelegenheid te geven om te herstellen. Yoga is daar een perfecte manier voor. Met de oefeningen die je leert op les kun je ook thuis dat moment van ontspanning vinden: even helemaal je geest leegmaken, je focussen op je houding en ademhaling en weer in balans komen. Een stukje rust in de hectiek van alle dag. Dat wil jij toch ook?

Yoga is dé manier om je lichaam rustig te laten herstellen

Verschillende yogavormen

Kies de yogavorm die bij jou past:

  • Hatha yoga. ‘Ha’ betekent ‘zon’ en ‘tha’ betekent ‘maan’. De zon staat voor de krachtige, verlichtende en verwarmende aspecten, waar de maan juist de kalmerende en subtielere kant vertegenwoordigt. Tijdens Hatha yoga beoefen je dus houdingen die je lichaam en geest versterken, maar ook kalmeren.
  • Yin yoga. De houdingen die je bij deze yogavorm aanneemt, zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten. Ze rekken het bindweefsel en maken het bekkengebied los.
  • Vinyassa flow yoga. Tijdens de lessen gaan de houdingen via verbindende bewegingen dynamisch in elkaar over op een krachtige in- en uitademing. De flow zorg voor ontspanning, terwijl je in elke houding kracht gebruikt.
  • Kinder- en moederyoga

Wist je dat …

… je bij Body Care Westland ook kinder- en moederyoga kunt volgen?

Ultieme ontspanning

Uiteraard kun je bij Body Care ook terecht voor diverse massages. Kun je wat ontspanning gebruiken, moeten je spieren losgemaakt worden, of wil je een diepere intensere massage? Je kunt kiezen uit:

  • klassieke ontspanningsmassage
  • hotstonemassage
  • stoelmassage
  • cuppingmassage

Feit of fabel?

‘Voor yoga moet je lenig zijn’
Fabel: Yoga is voor iedereen en het maakt niet uit of je heel lenig bent of juist stram en stijf.

‘Yoga is zweverig’
Fabel: Er is niets zweverigs aan yoga. Je kunt het gewoon zien als een fijne work-out om je lichaam én geest mee in balans te krijgen.

‘Door yoga kun je afvallen’
Feit: Yoga kan je helpen bij het afvallen, omdat je meer naar je lichaam leert luisteren en inzicht krijgt hoe je je lichaam het beste kunt behandelen.

Datum: 11 juni 2019