Reiki

Reiki: diepe ontspanning en rust

Wil je graag beter in je vel zitten en bijvoorbeeld stress, oververmoeidheid, angsten of lichamelijke klachten aanpakken? Denk dan eens aan Reiki!

Reiki

Reiki is een Japanse techniek die onze positieve kwaliteiten versterkt. Het vermindert stress, ontspant, geeft sneller herstel en vermindert klachten. Wanneer er pijnklachten optreden, kan het deze verlichten, bij stress helpt het je meer bij jezelf te blijven. Bij moeilijke situaties levert het helderheid en inzichten op.

Tussen waken en dromen

De behandeling is een belevenis op de drempel tussen waken en dromen. Bij Yoga, mindfulness en meditatie zoek je zelf die ontspanning op. Tijdens een Reikibehandeling wordt dit voor je gedaan. De Reikibeoefenaar geeft via aanraking een harmoniserende energie door. Dat klinkt misschien onwerkelijk, maar iedereen die het ervaren heeft, kan dit beamen. Een verraste blik naderhand en diepe ontspannenheid verraden dat hier toch iets anders gebeurt dan een gewone aanraking.

Ontspanning

Een Reikibehandeling omringt je met een gevoel van rust. Zelfs wanneer tijdens de behandeling oud zeer naar boven komt, blijft die ontspanning ook aanwezig, waardoor het veel zachter verwerkt wordt. Dat maakt het een heel mooie manier om stress te ontladen.

Lastige klachten

Dat stress ongezond is, weten we inmiddels wel. Wat we ons minder realiseren, is dat stress ons lichaam heel anders laat reageren. De stofwisseling wordt anders, het herstel is afgeremd en verkramping vermindert de zuurstofopname. Zelfs andere delen van ons DNA worden actief. Het oplossen van deze spanning kan dan veel weer rechtzetten. Niet voor niets zien cliënten ook onverwacht resultaat bij lastige klachten, waarbij spanning onbewust een rol bleek te spelen.

Ben jij vaak gestresst en onrustig? Denk dan eens aan reiki.

Reikibehandeleraas

Omdat de techniek eenvoudig te leren is, zijn er volop Reikibehandelaars te vinden. Durf daarom ook kritisch te zijn: heeft deze persoon voldoende jaren geïnvesteerd in zijn of haar eigen groei? Kan hij of zij ook in simpele woorden uitleggen wat je kunt verwachten? Kijk dan of je een afspraak kunt maken voor een proefsessie.

Reiki tips

Tips voor bij een Reikibehandeling:

  1. Bij een Reikibehandeling lig je gekleed op een massagetafel. Doe iets gemakkelijks aan.
  2. Vooringenomenheid of vol verwachting zijn werken beide niet. Reiki maakt je bewust van wat werkelijk belangrijk is.
  3. Durf eerlijk te zijn naar jezelf en ervaar wat er met je gebeurt in het moment.

Onderzoeken

Wetenschappelijk onderzoek naar Reiki is schaars. Diverse onderzoeken laten wel zien dat het effect bij getrainde Reikibeoefenaars veel sterker is dan wanneer iemand die behandeling probeert na te doen. Zo zijn een vermindering van pijn, stijging van anti-lichamen, herstel van gezonde bloeddruk en een daling van cortisol gemeten na Reikibehandelingen.

Datum: 14 mei 2018