gezond

Weer fit en gezond door vaattherapie

Je beseft pas hoe kostbaar je gezondheid is op het moment dat die in gevaar komt. Een goed functionerende doorbloeding van de allerkleinste haarvaatjes in het lichaam (de microcirculatie) is de meest bepalende factor voor de gezondheid. Als de microcirculatie niet goed werkt, heeft dat invloed op je vitaliteit en prestatievermogen, zorgt dat voor chronische pijn en beperkt het je mobiliteit.

Probleem aanpakken

Bij Personal Touch Nederland wordt dit probleem onder andere aangepakt met fysische vasculaire therapie, bijzonder gezond water en aanvullende gezonde voeding. Ook kun je worden begeleid door middel van NLP-coaching en diverse andere natuurgeneeskundige therapieën. Hieronder zal worden ingegaan op de eerstgenoemde aspecten.

Beperkte microcirculatie

Wist je dat een beperkte microcirculatie stemmingsstoornissen en verschillende ziekten kan veroorzaken of verergeren? Ook lichamelijke en geestelijke prestaties, groei- en genezingsprocessen hebben verband met microcirculatie. Het kan dus gaan om diabetes, maar ook om slaapstoornissen, depressies en burn-out.

Ontspannen met fysische vaattherapie

Fysische vaattherapie stimuleert de pompbeweging van de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop wordt verbeterd. Hoe dit in zijn werk gaat? Je gaat 2x 8 minuten op een speciale mat liggen. Door middel van deze mat worden binnen 2 minuten de microvaten gestimuleerd en gaat de bloedsomloop als een snelweg door het lichaam heen. Hierdoor komt er meer zuurstof in het lichaam en worden de afvalstoffen versneld afgevoerd.

Bijzonder gezond water

Door middel van een apparaat worden belangrijke mineralen in het water behouden, zodat je bijzonder goed water krijgt. Dit water is GMO-vrij, boordevol zuurstof én alkalisch. Belangrijke mineralen die ons lichaam nodig heeft zoals magnesium, calcium, natrium en kalium worden niet gefilterd en blijven in het water aanwezig. De bijzondere, fijne structuur van dit water kan gemakkelijk de cellen binnendringen en het opgeslagen zuurafval uit de cellen verwijderen.

Fysische vaattherapie stimuleert de pompbeweging van de bloedvaten

Verzuring

Volgens verschillende artsen komen ziektes voort uit verzuring. Door onze snelle leefstijl raakt ons lichaam steeds meer verzuurd, waardoor je sneller veroudert of ziek wordt. Chronische verzuring leidt tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, kanker, overgewicht, diabetes, gewrichtsklachten, een hoge bloeddruk, darmklachten en meer.

Aanvullende gezonde voeding

In de afgelopen jaren heeft voeding een revolutie doorgemaakt. Werd vijftig jaar geleden alles nog zelf verbouwd of verkregen via de boer, tegenwoordig ligt alles in de supermarkt. Begrijpelijk dat je niet meer weet wat nou goed, juist, eerlijk en natuurlijk is als het gaat om brandstof voor je lichaam. In een persoonlijk voedingsadviesgesprek kun je daar meer over leren! Onder andere wordt gekeken naar welke voedingsstoffen je dagelijks tekort komt en welke voedingssupplementen er nodig zijn om deze te kunnen aanvullen.

Klachten

Bij welke klachten?

  • Stress-, spannings- en burn-outklachten
  • Pijn en ontstekingen
  • Auto-immuunziekten
  • Psychosomatische klachten
  • Andere klachten waarbij de huisarts niet kan helpen

En goed om te weten: als je aanvullend bent verzekerd, dan worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed.

Datum: 20 juli 2018