kaalheid

Af van ongewenste kaalheid

Veel mannen én vrouwen hebben last van ongewenste kaalheid op het hoofd. De een accepteert dit, maar de ander kan hier erg ontevreden over zijn. Bovendien kan ongewenste kaalheid het zelfvertrouwen aantasten, met alle gevolgen van dien.

Haartransplantatie

Kaalheid kan ontstaan door allerlei oorzaken, waaronder erfelijkheid, ziekte, verlittekening en stress. In bijna alle gevallen kan een haartransplantatie de oplossing bieden. Bij een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes met daarin 1 tot 4 haren, ‘grafts’, uit de achterkant van je hoofd ingebracht op plekken waar kaalheid optreedt. Voordat je het weet, heb je weer een mooie volle haardos.

Behandeling in Turkije

Bij Esthetic Travel vindt de haartransplantatie, de zogeheten ‘FUE-methode’, plaats in een gerenommeerd ziekenhuis in de Turkse stad Istanbul. Eigenaar Gulhan Sonmez: ‘Wij kiezen er bewust voor om de haartransplantatie in Turkije te laten uitvoeren. We hebben zelf ervaren dat Turkse specialisten zich uitgebreid hebben ontwikkeld in het uitvoeren van perfect geslaagde haartransplantaties en dat willen we onze klanten dan ook bieden. Bovendien zetten ze er onbeperkt grafts. Dit is voor veel mensen aantrekkelijk.’

Goede voorbereiding

Je moet er dus even voor reizen, maar dan heb je ook wat! Sonmez: ‘Vooraf heb je in Nederland eerst een uitgebreid oriënterend gesprek waarin we bepalen of een haartransplantatie bij jou kans van slagen heeft en of de behandeling echt nodig is. We bespreken wat jouw wensen zijn en hoeveel grafts er nodig zijn. Uiteraard maak je uiteindelijk zelf de beslissing of je voor de behandeling gaat. Vervolgens hoef je alleen zelf een vliegticket naar Istanbul te regelen; de rest regelen wij voor jou.’

Behandeling en herstel

Je zult geen pijn ervaren tijdens de ingreep, want die gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het is wel mogelijk dat je naderhand pijn ervaart en dan kunnen pijnstillers goed helpen. De haartransplantatie wordt verspreid over drie dagen, waarin je ook een PRP-behandeling krijgt. Bij deze behandeling wordt de huid geïnjecteerd met jouw eigen bloedplasma. Dit bloedplasma bevat stoffen die de aanmaak van collageen in je huid stimuleren.

PRP

De PRP-behandeling heeft een herstellend effect op de huid en zorgt ervoor dat de overlevingskans van de grafts verbetert. Na drie dagen kun je weer terugreizen naar Nederland en daar vinden vaak nog een paar PRP-behandelingen plaats. Ook de nazorg vindt plaats bij Esthetic Travel.

Het herstel is kortdurend en vervolgens kun je genieten van jouw haar

Genieten!

Het herstel van de ingreep is kortdurend en vervolgens kun je genieten van jouw haar, dat weer groeit en waar je mee kunt doen wat je wilt. Je kunt je haar net zo behandelen als je voorheen ook deed. Het is immers je eigen haar, dus je hoeft het niet anders te gaan behandelen. Op een makkelijke manier heb je eindelijk weer het mooie kapsel dat je altijd miste!

Mesotherapie

Als een haartransplantatie (nog) een te grote stap voor jou is, dan is er een effectief alternatief: mesotherapie met XL HAIR®. Bij deze therapie wordt met een speciaal apparaat, de ‘mesogun’, een serie van micro-injecties in de hoofdhuid gebracht, 1 millimeter onder de opperhuid. Deze injecties bevatten een mix van natuurlijke ingrediënten: bouwstoffen en antioxidanten.

Haargroei stimuleren

Mesotherapie remt haarverlies en herstelt nieuwe haargroei, ook op plekken waar je geen haar meer hebt. Doordat de bouwstoffen precies op de juiste plek worden aangebracht, rondom de haarfollikels, wordt de haargroei gestimuleerd. De slechte stoffen die de haargroei blokkeren, worden geneutraliseerd. Een ander positief effect van het injecteren is dat een sterke groei-impuls aan de haarstamcellen wordt gegeven. Kortom, een dubbel effect!

Behandelingen

Er is eerst een opbouwkuur nodig van zes behandelingen per twee weken, met daarna onderhoudsbehandelingen per drie maanden. De specialist stelt het juiste schema op, gebaseerd op jouw haaruitval. Iedere behandeling duurt 20 minuten en is vrijwel pijnloos. Voordat je met mesotherapie kunt beginnen, moet de specialist eerst vaststellen of jouw haarprobleem geschikt is voor deze behandeling.

Datum: 29 juni 2018