Haarkleuring

Alles wat jij moet weten over haarkleuringen

Rood, oranje, geel, groen… Je haar kan je hele look veranderen! Misschien ga jij voor een
wat spannender kleurtje, of hou je het liever neutraal en natuurlijk. Hoe dan ook, je haar
verven omvat meer dan even naar de salon gaan. Daarom behandelen we in deze blog
alles wat jij moet weten over je haar verven!

Haar wassen?

De oneindige vraag: moet je je haar wassen voordat je naar de kapper gaat. Het echte antwoord hangt af van wat je gaat laten doen. Als je je haar gaat laten bleken, is het fijn om je haar een paar dagen niet te wassen. Je hoofdhuid bouwt dan een laagje vet op, zodat de bleek niet zo brandt op je huid. Ook als je het gewoon laat verven, kun je het beste minstens 24 uur van tevoren niet wassen. De haarschubben gaan dan open staan en pakken de kleur beter.

Rood vergt het meeste werk

Ben jij gezegend met prachtige, rode lokken? Lucky you! Mensen die hun haar rood verven ondervinden vaak dat deze kleur het meeste onderhoudt vereist. Dat komt omdat rood snel vervaagd door de zon, maar ook onder de douche. Doordat het zo snel vervaagt, is het handig om je haar wat donkerder te verven dan je gewenste kleur.

Nieuwe coupe?

Verf hoeft je haar niet te beschadigen

Om een of andere reden heerst dit idee nog sterk: dat verf je haar ontzettend veel schade toedoet. In bepaalde zin is dit waar, zeker als het gaat om thuis verven. Er is een reden dat zo’n doosje bij de drogist vaak maar een paar euro kost. Verf bij de salon wordt van kwaliteitsproducten gemaakt, en er zitten vaak stoffen in die je haar herstellen terwijl de verf intrekt. De resultaten van thuis je haar verven zijn vaak onvoorspelbaar. Dit komt doordat er geen rekening gehouden kan worden met de conditie, textuur en huidige kleur van je haar. Laat je je haar bij de salon verven, dan is de schade vaak minimaal. Als je wilt gaan voor een extra verzorgende behandeling, kies dan voor Olaplex nr. 1 & 2 in je kleurbehandeling om je haar extra te verstevigen en herstellen.

Anders douchen

Er zijn veel dingen die jij onder de douche kunt doen om je kleur langer mooi te houden. Tijd om je doucheroutine om te gooien, dus! Helaas, helaas, maar door koud te douchen houd je je kleur langer mooi. Ook door minder vaak te shampooën en direct te skippen naar conditioner, houdt je haar het langer en beter vol tussen wasbeurten door. Door 2 á 3 keer per week een masker te gebruiken, voedt je je haar intensief. Zodra je uit de douche stapt, kun je je haar het beste aan de lucht laten drogen. Wil je dit nou écht niet, gebruik dan in ieder geval hittebeschermer om de ergste beschadiging te voorkomen.

Kom eens langs!

Ben jij toe aan een nieuw kleurtje, of wil je meer tips over hoe je je haar het beste kunt verzorgen? Kom dan langs bij Xpressive Kappers! Wij kijken samen met jou wat er mogelijk is.

Datum: 07 april 2022