krullen

Daar is iets niet pluis…

Als jij een volle bos krullen hebt, mag je daar enorm blij mee zijn. Menigeen bespaart kosten noch moeite voor de volume en krul die jij van nature al hebt. Maar krullen hebben wél verzorging nodig, anders gaan ze hun eigen (pluizige) leven leiden…

De ene persoon heeft sneller last van pluizig haar dan een ander. Wanneer je gezegend bent met een bos krullen, ben je alleen net wat gevoeliger voor pluis dan mensen met steil haar. Dat heeft te maken met de haarstructuur. Gelukkig is een goede verzorging en bewust omspringen met je haar genoeg om pluisvrij de dag door te komen!

Tips voor glanzend, pluisvrij haar

Om te genieten van glanzende, verende krullen, kun je rekening houden met een aantal tips.

  1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer. Voldoende vocht in het haar is van fundamenteel belang. Een goede hydratatie krijg je met de juiste producten. Denk aan een leave-in conditioner of olie.
  2. Voorzichtig met stylen. Kam je haar niet uit na het wassen, want het is dan het meest breekbaar. Wees ook voorzichtig met stylingtools zoals een föhn en krultang, want deze kunnen je haar uitdrogen.
  3. Bewust drogen. Na het douchen van de ‘snelle halen, vlug klaar’? Begrijpelijk. Maar met een handdoek door je haar rossen, helpt de krul bepaald niet! Een speciale droogtechniek met microvezelhanddoek is meer aan te raden. Vraag je haarstylist om advies!
  4. Goede slaap. Goede nachtrust is natuurlijk altijd aan te raden, maar heb je weleens nagedacht over je kussensloop? Katoen is vrij hard en kan je mooie krul beschadigen. Kies eens voor een satijnen of zijden kussensloop en bind je haar samen in een losse knot of staart.
  5. De juiste salon. Tja, uiteindelijk hoef je het niet helemaal alleen te doen. Een goede krullenstylist weet precies hoe jouw haar optimaal geknipt, verzorgd en gestyled kan worden, zodat je er op je allerbest uitziet!

Weer optimaal kunnen genieten van jouw bos krullen!

Hoe ontstaat pluizig haar?

Pluizig haar heeft verschillende oorzaken. Allereerst heb je te maken met een natuurlijke aanleg. Mensen met krullend haar hebben sneller last van pluizig haar. In het algemeen ontstaat pluis wanneer het haar droog of beschadigd is. De buitenste haarschubben gaan openstaan, waardoor het haar vocht verliest en uitdroogt. Het haar probeert vocht uit de omgeving op te nemen om te herstellen. Wat zie je dan? Juist: pluizig haar.

Beleving

Bij Hair Change kun je terecht voor een goed haaradvies, zeker wanneer je een prachtige bos krullen hebt. Eigenares Monica van Hair Change: ‘Wij willen graag dat iedere klant tevreden en ontspannen naar huis gaat na een behandeling of knipbeurt. Wij investeren in duurzame relaties met onze klanten door kwaliteit te bieden tijdens een prettige ervaring. Al onze medewerkers zijn daarom vaktechnisch goed opgeleid en worden jaarlijks bijgeschoold om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Zo zijn al onze kapsters, naast het kunnen knippen en kleuren, gecertificeerd krullenkappers en werken wij met de Curlsys methode, speciaal voor krullend haar. Deze methode draagt bij aan meer volume in het haar en maakt ons uniek en onderscheidend als kapsalon.’

Meer dan een kapper

Hair Change is meer dan een kapper! De schoonheidssalon onderscheidt zich door professionele schoonheidsspecialistes en moderne aanvullende diensten, zoals hulp bij afvallen met PowerSlim, BDR-behandelingen en Spray Tanning.

Datum: 13 juli 2022