haartrends

De haartrends van dit moment!

Je geniet intens van die warme zonnestralen, de strakblauwe luchten en die eindeloze avonden op het terras. Maar helaas: vóór je het weet, zijn die zomerdagen weer voorbij. Om het ‘gewone’ leven met flair te trotseren, heb jij in elk geval één ding nodig: een frisse nieuwe coupe. Laat je inspireren door de laatste haartrends en kom de nazomer in stijl door!

Haartrends: kleur!

Door je lokken te voorzien van een kleurtje, blaas je ze nieuw leven in. Ga jij door het leven met donkerbruin haar? Ga dan eens voor caramelkleurige highlights en geef je oorspronkelijke haarkleur nét wat meer sjeu. Je lokken zijn nog steeds donker. Maar doordat de puntjes lichter zijn gekleurd, lichten ze prachtig op als de zon erop schijnt. Ook rode tinten floreren in deze tijd van het jaar. Kies bijvoorbeeld voor een intense kopertint. Of ga voor een middenweg met ‘strawberry blond’. Hierbij is de basis blond. Hierop breng je een koperachtige kleur als ondertoon aan, in de door jou gewenste intensiteit. Of vier nog even de zomer, en kies voor een prachtige pastelkleur. Dip je lokken in een (uitwasbare!) kleur als oranje, geel of roze en beken kleur!

Bob!

Helemaal terug van geweest is de asymmetrische bob. Net als een gewone bob is dat kapsel van achteren korter dan van voren. Maar er is één belangrijk verschil: bij deze variant is het kapsel aan één kant langer. De andere kant heeft wel dezelfde lengte als de achterkant. Dit geeft een leuk, speels effect. Wie ook een comeback heeft gemaakt, is de pony. Je hoeft echter geen bloempot op je hoofd te zetten, zodat je haar er daaromheen kan worden geknipt. Nee, de lok boven je ogen mag best speels en onregelmatig zijn.

Handige haar-hacks

Als je lokken zitten zoals jij dat wil, kom je je dag nét wat lekkerder door. Maar ja: soms heb je gewoon héél weinig tijd, of werkt je haar niet mee. Gemakkelijke hacks om je haar te redden, zijn dan wat je nodig hebt! Met hack 1 speel je verstoppertje. Je geeft je staart een leuke twist door je elastiekje te ‘verstoppen’. Wikkel er een mooi sjaaltje omheen, of zet je staart extra vast met een schuifspeldje. Hélemaal hip zijn de ‘oversized’ metalen haarspelden, eventueel voorzien van parels. Hack 2 is een oude truc, maar wedden dat jij hem nog niet uitvoert? Maak vóór het slapen gaan een vlecht in je haar. Hiermee sla je twee vliegen in één klap. Je hebt én minder kans dat je haar ‘s nachts beschadigd raakt, én je hebt bij het wakker worden al mooi, golvend jaar.

Op zoek naar een nieuwe coupe of een frisse haarkleur?

S.O.S. Haarprobleem: ‘Help, ik heb vet haar!’

Haarspecialist Maud: ‘Het is een noodkreet die wij als kappers maar al te vaak horen: ‘Help, ik heb vet haar’. Vet haar ontstaat niet doordat je het te weinig wast. Het heeft te maken met de talgklieren op je hoofdhuid, die overmatig talg produceren. Hierdoor ontstaat er een vettig laagje op je haar. Hoewel je de neiging hebt om dit er zo snel mogelijk uit te wassen, is het belangrijk om dit met tact en voorzichtigheid te doen. Druk en wrijf tijdens het wassen niet te te hard op je hoofd, en neem zorg ervoor dat je tijdens het kammen niet je hoofdhuid raakt. Zo zorg je ervoor dat je de talgklieren niet activeert. Ook is het belangrijk dat je een shampoo gebruikt die past bij jouw haartype. Loop gerust eens bij ons binnen, dan kijken we met je mee!’

Haartips en inspiratie!

Heb jij advies nodig over hoe je het beste jouw haar kunt verzorgen? Of ben je benieuwd welke kleur of welk kapsel de hairstylist jou aanraadt? Loop dan eens binnen bij Traditions Boxtel. De dames in de zaak zijn dé kleurspecialisten van de regio, en voorzien jouw lokken op deskundige wijze van een nieuwe tint. Daarnaast hebben zij de juiste kennis om jou een kapsel aan te raden dat past bij jouw haartype, oogkleur en huidskleur. En ja, dat kan betekenen dat je de zaak verlaat met een ander kapsel of andere kleur die je voor ogen had. Maar dan weet je wel dat je een kapsel hebt dat al jouw goede punten benadrukt, en dat écht bij je past!

Datum: 24 juli 2019