geblondeerd-haar

Do’s en don’ts rondom geblondeerd haar!

Je kapsel doet veel voor je gezicht en je uitstraling. En dat geldt ook voor de kleur van je haar. Er zijn talloze keuzes in het verfpalet voor haar. Misschien zit jij wel na te denken over de kleur blond? Wanneer je in de zomer een lichte, frisse uitstraling nodig hebt, of wellicht ook gewoon in de koudere maanden, is deze kleur zeer geliefd. Wil jij je haar blonderen? Let dan goed op de volgende do’s en dont’s..

Impact geblondeerd haar

Misschien twijfel je al langere tijd om je haar te blonderen. Wanneer je van jezelf al aardig blond bent, maar toch een lichtere kleur wilt is de stap een stuk minder groot dan bij donker haar. Wat er gebeurt is dat je haarpigmenten worden gebleekt. Tijdens het blonderen worden de haarschubben opengezet en dringt er een oxidatiemiddel naar binnen om je natuurlijke pigment te ontkleuren. Blonderen is een verfmethode die veel impact heeft op je lokken. Daarom is het belangrijk er goed mee om te gaan.

Don’t: zelf blonderen

Hoe verleidelijk het ook is om zelf het heft in handen te nemen, is het niet verstandig om je haren zelf te blonderen. Er zijn talloze doe-het-zelf pakjes te vinden, maar deze bevatten niet altijd de juiste benodigdheden. Je haar blonderen kan namelijk niet met alleen een pakje verf. Er is waterstofperoxide nodig om te ontkleuren en dit steekt nauw in elkaar. Er komt al gauw een te gele kleur uit, wat vaak niet het gewenste resultaat is. Wanneer je besluit je haar blond te willen, is naar een kapper gaan het verstandigst.

Do: je haar voorbereiden

Wat wel een aanrader is voordat je je haar laat blonderen, is het voorbereiden. Was bijvoorbeeld je haar twee dagen voor de afspraak niet. Wanneer je je haar even niet wast, ontwikkelen zich er meer natuurlijke oliën in je haar. Hierdoor worden je lokken en hoofdhuid beter beschermd. Gebruik ook van een week van te voren dagelijks een hydraterend haarmasker. Je haar droogt namelijk flink uit door het blonderen. Wanneer het van te voren beter gehydrateerd is, kan je haar meer aan.

Zodra je haren eindelijk blond zijn, wil je hier zo lang mogelijk van genieten.

Don’t: te veel wassen

Zodra je haren eindelijk blond zijn, wil je hier zo lang mogelijk van genieten. Probeer daarom je haar niet te vaak te wassen. Schoon haar is heerlijk, maar door te veel wassen loopt de kleur sneller terug en blijft het minder lang mooi. Ook maakt het je haar kwetsbaarder en droger. Als je je haar toch graag wilt opfrissen gebruik in plaats daarvan eens een droogshampoo.

Do: goed verzorgen

Door het blonderen heeft je haar aardig wat te verduren gehad. Geef je haar daarom wat extra liefde in de vorm van verzorging. Gebruik net zoals bij het voorbereiding op de behandeling regelmatig een hydraterend haarmasker. Dit voorkomt of herstelt een droge hoofdhuid en het afbreken van je haren. Ook een goede zilvershampoo is fijn voor kunstmatige blondines. Dit neutraliseert geel-oranje tinten. Op die manier behoud je je mooie koele kleur blond voor een langere tijd.

Professioneel laten behandelen

Wil jij je haar laten blonderen of zoek je geschikte verzorgingsproducten? Bij Bon Soigné helpen we je graag verder. Met een team aan deskundige kappers die veel ervaring bij elkaar tellen, kan er voor een mooie blonde coupe gezorgd worden. Daarnaast werken wij met een professioneel haarverzorgingsmerk Sebastian. Op basis van dit merk geven wij graag de nodige adviezen voor je haar. Ben je benieuwd? Neem gerust contact op!

Datum: 27 mei 2023