Haar

Hoofdhuid gezond, haar gezond

Om je haar mooi te houden, is het belangrijk dat je ook je hoofdhuid goed verzorgt. Want de haren groeien uit de haarzakjes die in je hoofdhuid zitten. Maar veel haarverzorgingsproducten houden hier geen rekening mee…

Ingeborg Hilgersom is kapster en heeft in haar salon vaak te maken met klanten met beschadigd of futloos haar. Zij vertelt: ‘In mijn salon Inkx Huid & Haar werkte ik met een aantal bekende merken, maar die bevielen me toch niet goed. Daarom heb ik zeven jaar geleden mijn eigen shampoo ontwikkeld, die goed is voor het haar én de hoofdhuid. Ook wilde ik dat het product goed zou schuimen, en dat is ook gelukt. De shampoo is op de markt gekomen onder de naam Ornatiq en was een groot succes, want de flessen waren niet aan te slepen! Inmiddels heb ik een uitgebreide productlijn met meer dan twintig artikelen ontwikkeld, die te koop zijn via de website. Bij de ontwikkeling hiervan heb ik me steeds afgevraagd waar er behoefte aan is en wat er nog niet was, zodat ik daarop kon inspelen.’

Meer én mooiere haren

‘Natuurlijk zijn de producten niet zo goedkoop als andere merken, want die zijn niet voor niets goedkoop: ze werken namelijk niet optimaal. Een goed haarverzorgingsproduct moet de hoofdhuid voeden, want daar zitten de haarzakjes. Met mijn producten wordt de hoofdhuid gereinigd en kunnen de haarschubben zich weer goed sluiten, zodat er meer én mooiere haren uit de hoofdhuid kunnen groeien. Omdat mijn producten lang meegaan, hoef je ze niet snel weg te gooien en ben je uiteindelijk beter én goedkoper uit!’

Eigenschappen Ornatiq:

  • voorkomt haaruitval en stimuleert nieuwe haargroei
  • haren worden sterker, voller en glanzender
  • voor 99% vrij van parabenen, siliconen en sulfaten
  • milieuvriendelijk
  • niet op dieren getest
  • vol met essentiële vitaminen en mineralen
  • producten gaan lang mee

Cleanser 3 in 1

Deze natuurlijke gezichtsreiniger is een uitzonderlijke emulsie die een cleanser, make-up remover en toner inéén is. De milde en intens hydraterende formule is rijk aan voedende, anti-oxidatieve en beschermende ingrediënten en heeft een magische textuur. Bij het opbrengen verandert de textuur van de cleanser van een rijke crème in een weelderige olie. Na het verwijderen van de olie voelt de huid extra zacht en verzorgd aan.

Sun Safe 30

Deze organische en natuurlijke zonbeschermingscrème heeft de heerlijke frisse geur van sinaasappel.
De hydraterende dagcrème is verrijkt met natuurlijke zonnefilters en antioxidanten om de huid optimale bescherming te bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De rijke en volle zonnecrème plakt niet en laat geen witte waas achter op de huid.

De beste natuurlijke haarproducten

Shampoo Hydro

Deze shampoo is geschikt voor ieder haartype en voor iedere hoofdhuid, en is voor vrouwen en mannen. Dankzij de kokos-amandelolie krijg je gezonde, glanzende en natuurlijke haren. De kokos-amandelolie bevat vitaminen A, B, D en E met daaraan toegevoegd een mix van essentiële mineralen. De meeste gebruikers merkten op dat het haarverlies verminderde of zelfs stopte met deze shampoo. En voor een groot deel van de mensen leverde het zelfs nieuwe haargroei op. De Ornatiq shampoo geeft een dikke compacte schuimlaag die jou een extra schoon gevoel geeft.

Finishing Spray

De Finishing spray is uitermate geschikt voor dik en zwaar haar. Door de extra harde fixatie blijft het haar gegarandeerd de gehele dag in hetzelfde model. Het product zorgt voor de heerlijke frisse geur van meloen en kiwi. Bovendien geeft de haarspray een goede bescherming tegen de zon, waardoor het een goede combinatie is met de Sun Safe 30.

Herbal Sea Spray

Deze zoutspray geeft ongekend veel glans en maakt het haar meer handelbaar door de mix van extracten en zouten. De saltspray geeft stevigheid en heeft een heerlijke frisse lavendelgeur. Daarnaast is de saltspray zuinig in gebruik. Bovendien is deze natuurlijke zoutspray heel goed los te gebruiken of in combinatie met andere stylingproducten. De natuurlijke zoutspray is verrijkt met organische muskaatsalie.

Shine Spray

Deze natuurlijke glansspray geeft ongekend veel glans en maakt het haar meer handelbaar door de mix van extracten en zouten. De Shine Spray is geschikt voor ieder haartype en voor haarwerken. Het product voorkomt dat het haar gaat pluizen, en je hebt slechts enkele pompjes nodig.

Datum: 14 februari 2024