roos

’Ik had zoveel last van roos, maar vond mijn vertrouwen terug’

Anoushka droeg haar haren altijd in een paardenstaart. Niet voor niets, want wanneer ze het los maakte, was het binnen een mum van tijd zover. Een waar sneeuwvlokkeneffect op de schouders. Wanneer de blikken van haar gezelschap ergens anders op gericht waren, veegde ze dan snel over haar schouders. Maar het bleef een factor van onzekerheid. Onbewust baseerde ze zo een heel aantal dagelijkse keuzes op haar hoofdhuidprobleem. Een zwarte blouse aan, of toch maar weer wit? Haren los of vast? Wel of niet wassen? Totdat ze een oplossing zocht.

Hoe ontstaat roos?

Zo’n 50% van de bevolking heeft last van een jeukerige en geschilferde hoofdhuid. De cellen van onze hoofdhuid vernieuwen zich steeds. Roos ontstaat wanneer de cellen zich twee keer zo snel vernieuwen, waardoor een opbouw van schilfers ontstaat. Naast de talgproductie in de huid en de aanwezigheid van gisten, spelen enkele factoren die roos mogelijk verergeren mee:

  • Zware zepen
  • Droge en koele lucht
  • Spanning
  • Aanleg
    Hormonen
  • Stylingproducten met bijvoorbeeld plastics

Verstopte lokken, eeuwige jeuk

Anoushka’s vriend vroeg haar regelmatig waarom ze de haren niet eens losgooide, net zoals op hun eerste date jaren geleden. Anoushka wist dat hij dol was op haar blonde lokken, maar zelf voelde ze zich er te onzeker door. Ze was bang dat mensen haar vies zouden vinden of zouden denken dat ze haar haren niet goed verzorgde. En dan hebben we het nog niet over het ongemak dat met de roos meekwam. De jeuk kan soms ondraaglijk zijn, waardoor Anoushka de hoofdhuid beschadigde en openkrabde.

Roos kan enorm storend zijn.

Hoofd en schouders

Met shampoos en conditioners van bekende merken die beweren roos te verhelpen, waagde Anoushka net zoals zoveel mensen een poging tot verbetering. De eerste dag was er inderdaad geen greintje roos meer te bekennen. Maar tot haar grote verbazing kwam het na een paar dagen toch weer terug. Alle standaard middelen blijken slechts (zeer) tijdelijk een oplossing te bieden. Via een vriendin wordt Anoushka aangeraden toch eens een professional in te schakelen om naar haar hoofdhuidklacht te kijken.

Tijd voor verandering

Anoushka kwam een tijdje geleden bij Xanne’s Beautysalon terecht. Hier ontving ze een behandelplan op maat. Met de MediScope voerden we allereerst een analyse van de hoofdhuid uit. Met de vergaarde kennis krijgt Anoushka een passend product- en verzorgingsadvies. In haar geval bestond dat uit:

  • Het aanbrengen en uitspoelen van Therarx lotion
  • Het gebruiken van een foliumzuurbevattende shampoo
  • Het nabehandelen van de hoofdhuid met een verzachtende conditioner

Best een overwinning

Inmiddels zijn Anoushka’s klachten sterk verminderd en dat lucht op. Ze vertelt zelf: ‘Nu pas merk ik hoeveel ik ermee bezig was. Ik trek nu veel gemakkelijker donkere kledingstukken uit de kast en heb er weer plezier in te experimenteren met verschillende kapsels. Onbezorgd kunnen genieten voelt dan best als een overwinning!’ Heb jij last van roos of van een ander huidprobleem? Plan gerust een afspraak in voor een gratis intakegesprek met een Mediscope Check, waarbij we de hoofdhuid 200 keer vergroot bekijken. We helpen je graag!

Datum: 12 juli 2022