haarverzorging

Kies voor goede verzorging haar en hoofdhuid

Hoe zorg je voor het behoud van mooi krullend haar? Op welke manier voorkom je dat je haar pluizig wordt en glans verliest? De bewuste keuze voor een goede haarverzorging met de juiste producten is een eerste stap. Naast je haarverzorging is ook een verzorging van de hoofdhuid belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het periodiek masseren van de hoofdhuid. Dit zorgt voor een stimulans van de doorbloeding, wat de haargroei bevordert. Daarnaast komen vuildeeltjes los van de hoofdhuid. Wat doe jij er momenteel al aan om je haar en hoofdhuid te verzorgen? In dit artikel lees je hier meer over.

Er zijn verschillende tips te vinden die in algemene zin bijdragen aan een goede haarverzorging. Was je haar niet te vaak, droog het haar voorzichtig en borstel dit pas als het volledig droog is.

Grote diversiteit aan shampoos, maskers en conditioners

Kijk eens naar alle shampoos en shampoo bars van Davines; het geeft een beeld van de brede diversiteit aan haarverzorgingsproducten waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Bij de keuze voor een shampoo of shampoo bar is het belangrijk je te beseffen dat ieder haartype een andere behoefte heeft. De shampoos die voor vriendinnen goed werken, kunnen bij jou een averechts effect hebben. Zoek om deze reden naar een formule die past bij jouw haartype. Vaak vind je in de productomschrijving van shampoos voor welk type haar het product geschikt is. Ook je kapper kan je doorgaans meer vertellen over het type haarproduct wat aangeraden wordt voor jouw haar.

Verzorging van de hoofdhuid

Zoals eerder aangehaald werd is het niet alleen belangrijk aandacht te besteden aan de verzorging van je haar. Kijk ook naar de meest geschikte producten voor de verzorging van je hoofdhuid. Een goed verzorgde hoofdhuid helpt de kans op haaruitval te verminderen, evenals dat dit schilfers tegengaat.

Kies voor een natuurlijke shampoo

Het tegengaan van klachten aan de hoofdhuid begint bij de keuze voor een natuurlijke shampoo. Deze shampoos zijn over het algemeen vrij van verschillende (onnodige) toevoegingen. Denk aan een toevoeging voor het laten schuimen van de shampoo. Ook siliconen worden vaak toegevoegd; ze helpen je haar op onnatuurlijke wijze meer te laten glanzen. Deze toevoegingen aan een shampoo tasten de vette, beschermende laag over de hoofdhuid in veel gevallen aan. Dit maakt dat de kans op bijvoorbeeld het ontstaan van schilfers op de huid fors toeneemt.

Datum: 29 januari 2024