kapsels

Met deze kapsels wil je gezien worden deze herfst!

Het najaar van 2018 draait om het haaraccessoire! Enkele stukken die eruitspringen, zijn de megahaarclip, de zigzaghaarband van plastic (zó eighties) en de grote vlecht die als haarband dient (onder andere gezien bij Chanel, Alexander Wang en Max Mara).

Messy bun

Maar de trend die er het meest uitspringt én eveneens gemakkelijk is toe te passen, is de ‘messy bun’: nonchalant. Wurm je goed doorgekamde haar in een slordig opgestoken knot en zet deze vast met een grove haarspeld. Vervolgens fixeer je de boel met een haarvriendelijke hairspray. Het mag er gemakkelijk uitzien, alsof je zo je bed uit bent komen rollen en een speld in je haar hebt gedaan. En ja, toevallig zie je er dan fantastisch uit!

Different shades of blonde

Dit najaar is het ideale moment om te testen of blondines écht meer lol in het leven hebben. Blond is namelijk dé kleur van het moment. Er zijn allerlei mooie blondtinten, van koel tot warm. Een van de coole nieuwste vondsten is ‘ijzig blond’ (Ice blonde): een mix van platinablond met witte, grijze en zilveren tinten. Houd je meer van warmere tinten? Dan is goudblond meer iets voor jou. De haarspecialist kan samen met jou kijken welke blondtint het beste bij jou past.

Verzorging

Afgelopen zomer heeft je haar het flink te verduren gehad door zonlicht, zee- en zwembadwater. Je haar kan er droog en pluizig uitzien en breekbaar zijn. Tijd om even op adem te komen hebben je lokken eigenlijk niet. Door het herfstachtige weer kan je haar ook splijten, breken en pluizen. Kortom: tijd voor een goede verzorging waarmee jouw lokken de seizoenswisseling trotseren. De sleutel is is het zorgen voor een extra goede reiniging en verzorging. Gebruik een milde shampoo. Let wel: was je haar niet te vaak. Dit droogt je haar namelijk extra uit. Gebruik dan ook niet te heet water, maar lauwwarm water. Sluit elke wasbeurt af met een voedende conditioner.

Tip bij statisch haar

Heb jij in het najaar vaak statisch haar? Dit kan verklaard worden doordat in het najaar vaak de verwarming aanstaat, waardoor de lucht in huis droger wordt. Je haar kan hier droger en springerig van worden. Dit is op te lossen door een voedende, vocht inbrengende shampoo en conditioner te gebruiken die statisch haar tegengaan. Ook het sprayen van een beetje haarlak op je borstel of kam kan ervoor zorgen dat je haar niet statisch en springerig wordt.

Blond is dé kleur van het moment

Prachtig pastel

Lieflijke kleuren als zachtgeel, babyblauw en barbieroze zijn niet alleen voorbehouden aan de zwoele zomermaanden. Dip je haren in de verfbus en geef ze ook de druiligere herfstdagen kleur! Vrezen dat je bij het kerstdiner nog steeds vrolijk geel, roze of paars gekleurde lokken hebt, is niet nodig. De verf is er binnen twee weken weer uit.

Alles over haardonatie

Als geen ander weet Traditions Boxtel wat haar voor vrouwen betekent. Een volle haardos geeft je zelfvertrouwen en versterkt je gevoel van vrouwelijkheid. In sommige gevallen is een volle haardos niet vanzelfsprekend, zoals in het geval bij een ziekte als kanker. Het dragen van een haarwerk kan maken dat vrouwen zich weer meer zichzelf voelen. Goed gemaakte, mooie haarwerken zijn prijzig en daardoor niet voor iedereen mogelijk. Vaak wordt er namelijk slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Jij kunt ervoor zorgen dat vrouwen met een financiële achterstandspositie ook een mooi haarwerk krijgen, namelijk door een haardonatie te doen!

Haar doneren: de spelregels

Wil jij vrouwen met kanker helpen aan een mooi haarwerk? Dit zijn de spelregels voor haardonatie:

– De lengte van je haar dient op zijn minst 30 centimeter te zijn
– Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom (dus ook geverfd haar in een natuurlijke kleur)
– Ook grijs haar kan gedoneerd worden
– Haar vergaat niet, dus als je ergens nog een oude afgeknipte vlecht hebt liggen, kun je deze ook doneren
– Het haar dient droog, schoon en in een straat en vlecht opgestuurd te worden

Datum: 31 augustus 2018