kapsel

Nieuw (voorjaars)seizoen, nieuw kapsel!

Nu het eindelijk vólop voorjaar is, vraagt dat om een nieuw en fris kapsel. Natúúrlijk moet je niet zomaar meedoen met alle trends, maar kun je beter iets kiezen wat goed aansluit op jouw stijl en persoonlijkheid. Toch is het leuk om te weten wat allemaal ‘hot’ is op haargebied, zodat je je daar inspiratie uit kunt halen. Kijk je mee?

De kleuren op het kleurenpalet

Het nieuwe seizoen vraagt natuurlijk om een nieuwe, frisse kleur. Laat je inspireren door het licht van de zon, en ga voor een zachte en lichte kleur. ‘Babyblond’ is helemaal hot: een mengeling van platinablond met meer crèmeblond. Ook mooi is je lokken voorzien van een koraalachtige kleur: een mooie mix van roze en oranje. Houd jij wel van een heftiger kleurexperiment op zijn tijd? Geef je lokken dan eens een likje pastelkleurige verf. Wat dacht je van lichtroze, zachtgeel of perzik? Natuurlijk hoef je niet je hele kapsel in de verf te stoppen (al zullen we je niet tegenhouden). Alleen een paar plukken in de verf dippen geeft al een heel speels effect. Voor zo’n kleurig kleurexperiment is de verf van Indola ideaal – na een paar wasbeurten is de kleur er ook weer uit (en kun je een nieuwe proberen!).

Knappe kapsels

Het voorjaar is hét moment om eindelijk die schaar in je lokken te laten zetten en voor een kort en fris koppie te gaan. Zet je zorgen overboord, want zo’n kort kapsel is hartstikke vrouwelijk en sexy! Is een ‘pixie cut’ voor jou toch nog een stapje te ver? Lang haar mag natuurlijk ook gewoon, maar dan wel met mooie laagjes erin. Zo krijg je dat volle, ‘beachy’ effect.

Tips voor thuis

Natuurlijk is het zonnetje heerlijk, en moet je er flink van genieten. Maar net zoals je je gezicht en lijf beschermt met een goede zonnebeschermer, is het ook belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen voor je haar te treffen. Zo ga je met gezonde en stralende lokken de warmere dagen in! Allereerst is het slim om je haar niet élke dag te voorzien van een uitgebreide wasbeurt. Om de twee dagen is al meer dan genoeg. Gebruik een voedende shampoo en conditioner die aansluit bij de behoeften van jouw haar. De beste producten hiervoor vind je bij de kapper. Ook een goede: verwen je lokken om de zoveel tijd met een maskertje. Geef je haar daarnaast een welverdiende ‘zomervakantie’ en probeer de föhn en de stijltang zoveel mogelijk te vermijden. Dat je haar natuurlijk en ietwat ‘messy’ valt, is zéker in de zomer niet erg!

Heb jij al een mooi fris kapsel waarmee je stralend het voorjaar tegemoet gaat?

Versier je haar!

Of je nou gaat uitwaaien op het strand of van een cocktail gaat genieten op het terras: zorg dat er een mooi sjaaltje in je lokken prijkt – óók als je een kort kapsel hebt. Niet alleen blijft je haar zo uit je gezicht bij een licht zomerbriesje, je ziet er meteen erg modieus en ‘Brigitte Bardot’-achtig uit, zéker in combinatie met een grote zonnebril. Of ga voor een romantische bohemian look, en knoop het sjaaltje om je hoofd heen als een bandana of tulband. Eveneens een toffe variatie: maak een grote knot, en drapeer daar een sjaaltje omheen. Classy! Sowieso staan het voorjaar en zomer van 2019 in het teken van het haaraccessoire. Speel naast sjaaltjes bijvoorbeeld met grote haarbanden, stijlvolle speldjes, kunstige knipjes en gezellig geprinte scrunchies in al jouw favoriete kleuren!

Voor jou!

Heb jij na het lezen van deze haartrends ook zin om je haar te voorzien van een nieuw fris model of nieuw kleurtje? Maak dan snel een afspraak bij de haarspecialisten van Traditions Boxtel. Zéker als het gaat om een nieuw kleurtje, kun je met een gerust hart in de kappersstoel. De dames in de kapperszaak zijn namelijk allemaal kleurspecialist en worden gezien als dé kleurspecialisten van de regio. Zo ben je er zeker van dat de meest moderne kleurtechnieken op de juiste wijze worden toegepast.

Een eerlijk advies

Daarnaast kun je bij Traditions Boxtel óók altijd rekenen op een vakkundig en eerlijk advies. Haarspecialist Maud legt uit: ‘Iedereen heeft weer een ander haartype, een andere oogkleur of een andere gezichtsondertoon. Wij zijn ervoor opgeleid om te herkennen of een kapsel of kleur bij je uiterlijk past of niet. Met onze kleurstaafjes laten we zien welke kleuren mooi bij je passen. Misschien stap je wel naar buiten met een andere kleur die je aanvankelijk voor ogen had. Maar dan is het wel een kleur die al jouw goede punten van je uiterlijk benadrukt, en die écht bij je past.’

Datum: 26 april 2019