Haartrends

Nieuwe coupe? Dé haartrends van het nieuwe jaar!

Ja! De kappers zijn weer een tijdje open en je hebt ein-de-lijk een afspraak gemaakt, na
weken wikken en wegen. Maar wat wil je eigenlijk? In deze blogpost zetten we de
haartrends voor jou op een rijtje, om jou keuze misschien een beetje makkelijker te
maken. 

Vandaag is…

Gingers zijn alom geliefd en wij snappen dat steeds meer mensen voor deze rode coupe gaan. Het afgelopen jaar zagen we ook al veel meer rode lokken voorbij komen op onze Instagrampagina’s en wij zijn dan ook blij dat deze trend zich doorzet naar dit jaar!

Curtain bangs

Ook curtain bangs hebben we al regelmatig voorbij zien komen vorig jaar. Het was zelfs een van de grootste haartrends van afgelopen jaar. De curtain bangs zijn vaak zachter en vallen wat meer rondom het gezicht, met een middenscheiding. De stijl staat bijna iedereen en past bij elke soort haar. De curtain bang heeft een beetje de feel van een uitgegroeide pony. De pony is het kortst in je gezicht en wordt richting je oren langer. Je hebt waarschijnlijk wel gehoord dat pony’s veel werk zijn, maar dat hoeft voor de curtain bang helemaal niet zo te zijn! Je kunt hem al stijlen met een ronde borstel en een föhn. Met een föhnborstel ben je in een keer klaar.

Karamelkleuren

Hot, hot, hot! Door te gaan voor een mooie coupe met karameltinten, ben jij helemaal hip dit jaar. Deze stijl is vaak een combinatie van een donkere kleur bij de aanzet, die doorloopt in verschillende tinten bruin en warm blond, voor een speelse look. Deze verschillende kleuren in het haar maakt het interessant en leuk om naar te kijken, op wat voor manier je het ook draagt. Door een balayage in je haar aan te brengen, hou je je haar licht zonder dat je je na een paar weken al zorgen moet maken om uitgroei.

Helemaal toe aan wat anders?

De rogue-hair trend

We zagen het vorig jaar al hier en daar verschijnen, maar dit is een trend die zich dit jaar absoluut voort gaat zetten. Door de voorste plukjes van je haar lichter te verven, hou je je gezicht licht en maak je haar net dat beetje interessanter. Onder andere Dua Lipa en Kylie Jenner droegen hun plukjes een paar tinten lichter dan de rest van hun haar. Wij begrijpen het wel, want twee plukjes is natuurlijk een stuk minder werk dan wanneer je je hele hoofd laat bleken. Deze trend is een leuke comeback van de jaren ’90-2000 trend, zonder dat het al te veel werk vereist.

Va-va-volume!

De jaren ’70 belde, ze willen hun kapsels terug. Volumineuze lokken zoals die van Farrah Fawcett maken dit jaar een volledige comeback. De grote, volle krullen in lange lagen komen helemaal terug. Deze stijl is jeugdig, bouncy en vrij makkelijk om ook thuis te stijlen. Zo zagen we onder andere Hailee Steinfeld en zangeres Lizzo de stijl aannemen afgelopen jaar. Wederom is een föhnborstel hier je beste vriend, maar ook een set krullers kunnen je ver op weg helpen. Om deze stijl zo goed mogelijk te bereiken, kun je het beste laagjes laten knippen, waarbij je de plukjes rond het gezicht redelijk kort houdt.

Maak een afspraak!

Ben jij helemaal toe aan wat anders of voel je je geinspireerd door deze trends? Maak dan nu een afspraak! Bij Xpressive Kappers gaan wij mee met dé haartrends van dit moment en luisteren we naar jouw wensen.

Datum: 07 april 2022