haaruitval

Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

Haaruitval en kaalheid hebben vaak een slecht effect hebben op je zelfvertrouwen. Als jij last hebt van haaruitval, dan is dat erg vervelend! Maar wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen? Dat maakt kaalheid en haaruitval heel normaal. Toch betekent dat niet dat je ermee wilt blijven zitten. Helaas is er niets aan te doen. Toch? Wel dus!.

Jeanette Neumann

Wat is alopecia?

Vaak wordt kaalheid geaccepteerd als iets dat er nu eenmaal bij hoort. Wanneer je bij een huisarts of dermatoloog aanklopt, krijg je waarschijnlijk het bericht: ‘Leer ermee leven’. Maar is niet nodig! Afhankelijk van jouw soort kaalheid, zijn er oplossingen te noemen. Laten we dus eerst kijken naar de verschillende soorten kaalheid. Een ander woord voor kaalheid is alopecia. Er zijn vijf vormen alopecia aan te wijzen. Elke vorm heeft eigen symptomen.

De vormen

Alopecia areata komt veel voor, dit is gedeeltelijke kaalheid. Hierbij zijn er kale plekken op het hoofd zichtbaar. Frontale fibroserende alopecia komt eigenlijk alleen voor bij vrouwen in en na de menopauze. Hierbij is er sprake van kaalheid aan de voor- of zijkant van het hoofd waarbij er littekenvorming plaatsvindt. Wanneer er sprake is van haaruitval over het hele hoofd, niet plaatselijk, heb je last van alopecia diffusa. Hierbij is er vaak een aanwijsbare reden te noemen voor de kaalheid, zoals medicijngebruik. Maar met name vrouwen kunnen last krijgen van de erfelijke vorm van diffuse haaruitval. Het haar wordt erg dun en vermindert sterk. De bekende ‘mannelijke kaalheid’ is alopecia androgenita. Veel mannen krijgen hiermee te maken, de kaalheid bevindt zich vaak op de kruin of bij het voorhoofd. Deze kaalheid wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor het hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). Tot slot is er alopecia universalis, wat algehele kaalheid betekent. Alle haren op het lichaam vallen uit en keren vervolgens niet of nauwelijks terug.

Een permanente oplossing

Je hoeft dus niet bij de pakken neer te zitten als je last hebt van één van deze vormen van kaalheid. Er zijn tegenwoordig verschillende haaruitvaloplossingen. Mocht jouw vorm van kaalheid resulteren in erg dun haar of een terugtrekkende haarlijn, dan is scalppigmentatie een ideale oplossing. Met permanente make-up worden kleine stoppeltjes of haartjes nagebootst, zodat de haarlijn of het haar weer veel voller oogt. Ook littekens kunnen hiermee worden weggewerkt.

Er zijn genoeg behandelingen om beginnende kaalheid tegen te gaan

Stimuleer de haargroei

Een andere mogelijke oplossing is te vinden in haarstimulatieproducten. Dit is erg effectief om je dikke, gezonde haar weer terug te krijgen. Komt jouw haaruitval door de gevoeligheid voor DHT? Dan zijn DHT Blockers een uitkomst. DHT Blockers, de naam zegt het al, blokkeren de omzetting van DHT en dragen hierdoor bij aan beter, sterker en mooier haar waarbij de haaruitval sterk wordt verminderd. Kies hierbij voor Blockers van het merk Ecuri, want dit merk maakt alleen gebruik van natuurlijke en plantaardige middelen. Zo weet je dat je geen troep in je lijf gooit!

Activeer je stamcellen

Stamcelactivatie is revolutionair: deze techniek zorgt er namelijk voor dat jouw eigen haar terug groeit. Hoe dat gebeurt? Tijdens de behandeling worden je eigen stamcellen wakker geschud. De haarschachten worden gestimuleerd op een niet invasieve manier, waardoor je stamcellen aangezet worden om weer haar te produceren. Thuis gebruik je vervolgens een speciaal groeiserum met natuurlijke kruidenextracten. Het resultaat? Mooie, donkere en gezonde haren. Het eerste resultaat is na vier weken al zichtbaar!

Over Farm de Beauty

Al meer dan 25 jaar is mijn salon Farm de Beauty vooruitstrevend op schoonheidsgebied. We bieden een uitgebreid pakket aan innovatieve therapieën en behandelingen aan. Het resultaat? Een mooie, gezonde uitstraling, waarmee jij weer gaat stralen! De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast PMU bijvoorbeeld ook het behandelen en verwijderen van acne, cellulite, wallen en pigmentvlekken. En met non-operatieve behandelingen als de bindweefselmassage, de Fibroblast en microneedling lijk je zó weer een aantal jonger. Ben jij benieuwd wat de schoonheidssalon kan betekenen voor jouw schoonheid? Het eerste intakegesprek, waarin je een eerlijk en vriendelijk advies krijgt, is altijd gratis en vrijblijvend!

Datum: 25 juni 2019