haarverzorging

Optimale haarverzorging in de herfst met deze tips!

Het is bijna zover: de warme dagen worden weer ingeruild voor koude, winderige dagen. Oftewel, het najaar staat weer voor de deur! Dat betekent dat je je hele verzorgingsroutine wat kan worden uitgebreid om de schrale, koude dagen het hoofd te kunnen bieden. Met andere crèmes, maskers, of reinigers kun je je routine een nieuwe draai geven. Maar hoe kun je dit doen op het gebied van haarverzorging? Tijdens deze gure herfstmaanden is het juist belangrijk je haar wat extra aandacht te geven.

Haarproblemen door (weers)omstandigheden

Na een periode van warmte, chloor en zout heeft je haar al aardig wat te verduren gehad. Maar ook in de herfst kan je haar belast worden door de (weers)omstandigheden. Zo herken je vast dat vervelende statische en droge haar wat alle kanten opspringt. Dit komt onder andere door de lage luchtvochtigheid, waardoor de elektriciteit makkelijker in je haar achterblijft. Het koude weer en de droge lucht zorgen ervoor dat je haar droger wordt. Maar met een goede verzorging, breng jij glans en uitstraling van je mooie haar weer terug.

Goede reiniging

Om te beginnen is het belangrijk je haar goed te reinigingen. Misschien denk je dat je eigen shampoo wel in staat is om dit te doen. Maar vergis je niet, in veel shampoos zitten ingrediënten die je huid niet direct helpen. Een shampoo die de gezondheid van je haar én hoofdhuid verbetert, is een purifying shampoo. Deze shampoo verwijdert ook beschadigde haarschubben, waardoor je lokken weer mooi gaan glanzen. Dat is ook merkbaar bij het stylen van je haar, dat een stuk gemakkelijker gaat met wat minder opstandige lokken!

Last van dof, statisch haar in de herfst?

Let op ‘slurpende stoffen’

Met koud weer slaan we het liefst een dikke sjaal om of doen een wollen trui aan. Dit is begrijpelijk, maar het heeft niet altijd een even goede invloed op je haar. Natuurlijke stoffen zoals wol slurpen namelijk vocht uit je haar en maakt het statisch. Ook kan je haar sneller beschadigen doordat het vastzit en lostrekt in de kraag of sjaal. Wel kun je letten op minder ‘harde’ stofjes om je haar minder te beschadigen. Kies voor de afwisseling bijvoorbeeld voor een gladdere stof, of maak je haar vast wanneer je wel wol wilt dragen.

Extra zetje

Wil jij je haar net wat extra verzorging geven om de winter door te kunnen komen? Dan is het een goed idee om zo nu en dan een serum of een haarmasker te gebruiken. Deze producten geven je lokken net dat extra zetje. Gespleten punten, haaruitval en een doffe en futloze uitstraling worden hiermee grondig aangepakt. Breng het product aan op de lengtes van de punten. Met een grove kam kun je het masker goed door je haar verdelen. Daarna wring je een klein, zacht handdoekje met warm water om je haar. Door de warmte trekt het masker extra goed in. Gebruik je een product dat je moet uitspoelen? Spoel het uit met lauwwarm water. Heet water kan je haar immers beschadigen.

Professionele behandeling

Bij Allure Hair & Beauty weten we maar al te goed hoe belangrijk de verzorging van haar is. Daarom bieden wij verschillende behandelingen aan om je haar optimaal te verbeten. Ook voor een opfrisser van je kapsel of een ander kleurtje kun je bij ons terecht. Maar ook voor andere behandelingen ben je bij ons van harte welkom. Misschien is het weer tijd voor verzorgde nagels of wil jij volledig ontspannen met een massage? Ons doel is om jou in de watten te leggen en met een fijn gevoel de salon uit te laten gaan. Ben jij benieuwd? Neem gerust contact met ons op. De specialisten vertellen je graag meer!

Datum: 17 september 2020