pluizig-haar

Pluizig haar: voltooid verleden tijd

Pluizig haar. Vooral in regenachtige maanden is dit iets waar velen tegenaan lopen. Je zou maar net een sollicitatie hebben, wanneer een plensbui je mooie kapsel in een pluizerige pruik verandert. Geen ramp van wereldformaat, maar toch een vervelende bijkomstigheid van het wisselvallige klimaat in ons land. Maar gelukkig kan een pluizig kapsel nu verleden tijd zijn!

Waarom pluizig haar?

Ons haar gaat pluizen wanneer het niet goed gehydrateerd is. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Want dan zou het haar toch moeten opleven van regen? Toch is het dat niet. Haar dat goed gehydrateerd is, kan namelijk geen extra water meer opnemen. Slecht gehydrateerd haar kan dit wel. Wanneer het dan regent, neemt het haar het vocht van buiten op en zet uit. Dit uitzetten resulteert in het gevreesde pluizige haar.

Anti pluis

Lijdzaam accepteren dat je haar een eigen leven leidt, hoeft gelukkig niet. Keratine is de oplossing tegen pluizig haar. Ons haar bestaat namelijk voor 95% uit keratine. Deze keratine heeft een belangrijke functie bij het gezond en gevoed houden van ons haar. Is je haar niet gehydrateerd, dan heb je dus een gebrek aan keratine. Dit kan vele oorzaken hebben, zoals het verven van je haar of het veel gebruiken van stijltangen en föhn. Maar ook chloor, zon en zee kan je haar uitdrogen en beschadigen. Mocht dit het geval zijn, dan is het de moeite waard om een keratinebehandeling te overwegen. Bij Haar & Beautystudio Allure zijn verschillende korte kuur behandelingen mogelijk die pluishaar reduceren voor ongeveer zes weken. Ook voor een volumebehandeling of voor een behandeling voor haar wat chemisch flink behandeld is ben je bij de salon aan het juiste adres.

Er is genoeg te doen aan pluizig haar!

Keratinebehandeling

Voor een keratinebehandeling kun je even lekker gaan zitten. Een behandeling duurt zo’n 2,5 tot 3 uur, dus je hebt genoeg tijd om even goed bij te komen. Een behandeling begint met een uitgebreide wasbeurt. De behandeling pakt namelijk het best als het haar goed schoon is, dus daar wordt altijd mee gestart. Vervolgens wordt het keratineproduct in het haar aangebracht. Dit gaat heel secuur, plukje voor plukje. Het product zorgt voor een diepe verzorging van het haar, dus is het zaak geen strook over te slaan. Wanneer alle keratinecrème is aangebracht, moet het product een kwartier intrekken. Daarna gaat de specialiste in de weer met föhn en borstel. Dit lijkt misschien gek, omdat zonet genoemd werd dat de föhn het haar ook wel kan beschadigen. Maar met behulp van de föhn wordt het keratineproduct in het haar geperst. Daardoor raakt het haar diep gehydrateerd.

Na de behandeling

Het haar is na de behandeling zacht en glanzend. Ook kan het veel steiler zijn dan daarvoor, maar na de eerste wasbeurt zal dat effect afnemen. Het haar krijgt weer meer de oude textuur terug, maar blijft wel soepel en pluisvrij. Na afloop van de behandeling krijg je een shampoo mee naar huis, die aangepast is aan de behandeling. Daarnaast kun je nog kiezen voor een aantal verzorgingsproducten die ervoor zorgen dat de behandeling zo lang mogelijk effect heeft op jouw haar.

Tips tegen pluizig haar

Gebruik na de behandeling een sulfatenvrije shampoo. Sulfaten drogen je haar namelijk uit, en dan heb je veel sneller weer een behandeling nodig. Te vaak wassen heeft hetzelfde effect. Door warm water verliest het haar namelijk de beschermlaag, en ook dat droogt het haar uit.

Verzorging van top tot teen

Bij Allure Hair & Beauty kun je voor meer terecht dan voor je kapsel. De studio biedt ouderwetse verzorging van top tot teen (of: ‘van kruin tot likdoorn’). Zo kun je je lokken professioneel laten verwennen in de kapsalon, of je huid in de watten laten leggen met een van de vele soorten gezichtsbehandelingen. Ontsnap aan de dagelijkse sleur met een heerlijke lichaamsbehandeling, of krijg weer zachte, goed verzorgde handen en voeten met een manicure of pedicure. En met het beste op het gebied van wimperbehandelingen en permanente make-up ben je er zeker van dat al jouw sterke punten worden geaccentueerd! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? In een vrijblijvend intakegesprek vertellen de beautyspecialisten je graag meer!

Datum: 15 april 2019