Gezond-haar

Tijdloos mooi: gezond haar! Zo krijg je het!

Argh! Je bent de hele ochtend bezig geweest met je haar doen, maar als je in de spiegel kijkt zie je alleen maar uitgedroogd haar, gespleten punten en haar dat niet mooi vorm wilt houden. Als je last hebt van beschadigd haar, lijkt er soms geen einde aan te komen en niks lijkt te helpen.

Oorzaak

Er kunnen ontzettend veel oorzaken zijn voor het beschadigd raken van je haar. Hier zetten we ze voor jou op een rijtje:

  • (Overmatig veel) hitte
  • Droge lucht
  • Je haar te vaak wassen
  • Bleken of ontkleuren

Deze aspecten kunnen er onder andere voor zorgen dat je haar beschadigd raakt. In het geval dat dat gebeurd, ziet het er vaak dof uit. Het gaat sneller pluizen en raakt daardoor ook sneller in de knoop. Door slijtage kunnen je haarpunten ook slijten.

Olaplex

Olaplex staat in de kapperswereld al een tijdje bekend als een waar wondermiddel. Overgewaaid uit Amerika is het middel nu haast niet weg te denken uit kapperszaken. Olaplex herstelt beschadigt en aangetast haar. Hierdoor ziet en voelt het weer sterk, glanzend en gezond uit. Met een Olaplex herstelbehandeling behandel je je haar intensief.

Gebruik altijd een conditioner

Je wast je haar misschien niet elke douchebeurt en daar hoef je ook zeker niet nu mee te beginnen! 2 á 3 keer wassen in de week is ruim voldoende, dan geef je je haar namelijk de tijd om de producten die je gebruikt goed op te nemen en daar maximale voedingsstoffen uit te halen. Dit betekent niet dat je als je je haar niet wast, helemaal niks met je haar hoeft te doen! Verwen jezelf met een lekker haarmasker maar als het daar nog geen tijd voor is, gebruik dan in ieder geval een conditioner! Een goede conditioner voedt je haar van binnenuit. Door een leave-in conditioner te gebruiken voedt je je haar de hele dag door. Tip! Olaplex No.6 is een leave-in conditioner die je haar tot wel 72 uur verzorgd houdt.

Beschadigd haar ziet er vaak dof uit

Knip je gespleten punten

Helaas bestaat er geen enkel middel om gespleten haarpunten te herstellen. Er is geen
wondermiddel dat jouw punten weer aan elkaar lijmt, wat sommige producten je ook graag willen
laten geloven. Dit effect is vaak tijdelijk en de siliconen in deze producten maken je haar zwaar.
Nee, bij gespleten haarpunten is een knipbeurt echt de enige oplossing. Hoeveel pijn het
misschien ook doet, je kunt er beter niet mee wachten. Hoe langer je ermee rondloopt namelijk,
des te verder je punten naar boven splijten.

Vraag je kapper!

Het beste advies dat we je in deze blog kunnen geven is: vraag je kapper om hulp. Kappers weten
vaak het beste wat werkt voor jouw haar en hebben jaren aan kennis en ervaring om jou de
assistentie te bieden die je nodig hebt.

Datum: 07 april 2022