huidschilfers-hoofd

Veel huidschilfers in je haar? Tijd om de juiste oorzaak te vinden

Je kunt er eigenlijk geen enkel donker kledingstuk meer door dragen. Voor je het weet zit je donkere shirt weer helemaal onder de huidschilfers. Eventjes aan je haren zitten, zorgt ervoor dat er weer een paar naar beneden dwarrelen. Wat kun je doen wanneer je last hebt van veel huidschilfers op je hoofdhuid? Xanne’s Beautysalon helpt je de oorzaak te vinden en deze aan te pakken, zodat het probleem snel minder wordt..

Jeuk en irritatie op je hoofdhuid

Iedere keer wanneer je jouw hand door je haar haalt, dwarrelen de schilfers weer naar beneden. De schilfers zorgen voor steeds meer jeuk, maar krabben probeer je zo min mogelijk te doen: dit kan je huid nog verder beschadigen! Daarnaast kunnen de schilfers ook voor anderen zichtbaar zijn in je haar en op je kleren. Je krijgt het gevoel dat je steeds moet opletten… zouden ze het kunnen zien?

Mogelijke oorzaken van de schilfers

Er zijn verschillende oorzaken van deze schilfers. Vaak worden de schilfers ‘roos’ genoemd. Dit is niet altijd terecht. Roos is een specifieke huidconditie. Wanneer je last hebt van roos, delen de cellen in de hoofdhuid zich sneller, waardoor je ook meer dode huidcellen krijgt die loslaten. Dat zie je terug in de losse velletjes die uit je haar vallen.

Er zijn meer oorzaken die tot huidschilfers kunnen leiden. De huid kan beschadigd zijn. Ofwel door irritatie (bij bijvoorbeeld een gevoelige huid) of een huidprobleem zoals psoriasis en eczeem. Ook kan het gebruik van verkeerde producten leiden tot schilfers, bijvoorbeeld bij een teveel aan parfum of plastic.

Wat is de oorzaak van de huidschilfers?

Wanneer je veel last hebt van huidschilfers en een oplossing zoekt, blijkt er van alles mogelijk te zijn. Je eerste ingeving is misschien om anti-roosshampoo te gaan gebruiken. Dat lost het probleem alleen lang niet altijd op. Soms wordt het probleem zelfs erger, omdat je huid slecht tegen dit type producten kan. Het kan dan nodig zijn om shampoo te gebruiken die pH-neutraal is en weinig toegevoegde stoffen bevat. Om te weten wat geschikt is bij jouw probleem, kun je het beste naar een gespecialiseerde kapper of hoofdhuidspecialist gaan. De kapper bij Xanne’s Beautysalon helpt je hier graag bij.

Wist je dat maar liefst 90% van de mensen ooit te maken krijgt met een hoofdhuidprobleem? Het is dus helemaal niet gek om hier hulp bij te zoeken.

De huid 200 keer vergroot

Om de juiste behandeling te geven, is het belangrijk om eerst de juiste oorzaak te vinden. Dit doen we in Xanne’s Beautysalon door eerst de huid te onderzoeken met een Mediscoop. Dit apparaat vergroot de hoofdhuid tot wel 200 keer. Hiermee sporen we dus nauwkeurig het probleem op en in veel gevallen ook de oorzaak. Wanneer we de oorzaak hebben gevonden, is de eerste stap gezet. Vervolgens maken we een persoonlijk behandelplan om de aandoening te verhelpen.

Reinigen, verbeteren, verzorgen

De behandeling van je hoofdhuid om de aandoening te verminderen, verloopt in drie stappen. De eerste stap is het reinigen van de hoofdhuid, om deze voor te bereiden op de andere twee stappen. Hierbij verwijderen we ook het vuil dat zich gedurende de dag op je hoofdhuid heeft verzameld, of eventuele restjes van haarproducten.

De tweede stap is huidverbetering bij de hoofdhuid. De producten die wij aanraden dringen diep in de huid door en weten in de meeste gevallen het probleem bij de kern aan te pakken. Door iedere keer deze tweede stap te gebruiken bij je huidverzorging, wordt de huid zelf aan het werk gezet om het probleem te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

De laatste stap is om de hoofdhuid te verzorgen. Dit doen wij om de behandeling mee af te sluiten en irritatie of schade in de toekomst te voorkomen. Door je hoofdhuid op deze manier te blijven behandelen, verminder je het huidprobleem en is het vaak mogelijk het probleem zelfs helemaal verhelpen.

Kapsalon Xanne’s Beautysalon

In de kapsalon van Xanne’s Beautysalon kun je terecht om je haar bij te laten knippen en te laten stylen, maar wij helpen ook bij hoofdhuidproblemen en problemen zoals haaruitval. Bij gezond haar hoort een gezonde hoofdhuid. Door onze brede kennis op het gebied van huidverzorging en haarverzorging kunnen we je gericht helpen met jouw probleem. Neem vandaag nog contact met ons op!

Datum: 10 juli 2022