haar

Verantwoord haar verven met henna

Soms heb je verandering nodig in je leven. Je kunt het roer volledig omgooien door te wisselen van baan of de start van een nieuwe relatie. Maar je kunt het ook kleiner gaan zoeken. Heb je iets aan je uiterlijk wat je anders wilt? Misschien je haarkleur? Je haar verven met een nieuwe verfrissende kleur kan zo leuk zijn! En probeer dit eens uit door het te verven met een hennapoeder.

Natuurlijke haarkleuring

Tegenwoordig zijn er talloze opties haarverf om uit te kiezen. Maar niet alle keuzemogelijkheden zijn even goed voor je haar. In reguliere haarverf zitten chemische stoffen. Stoffen zoals ammonium en waterstofperoxide. Ze beschadigen je haar, doordat waterstofperoxide je haar afbreekt en ammonium je haar uitdroogt. Toch hebben we snel het gevoel dat dit nu eenmaal nodig is om je haar goed te kunnen kleuren. Maar er bestaat ook natuurlijke haarkleuring wat net zo goed resultaat geeft. En onder ‘natuurlijk’ categoriseert hennaverf zich ook.

Ontstaan van hennapoeder

In India groeien er prachtige flora en fauna, waaronder Lawsonia. Dit wordt ook wel henna genoemd. De blaadjes van deze planten bevatten kleurstof, waar dus ook de haarverf uit bestaat. De bladeren worden allereerst geoogst, daarna gedroogd en als laatste flink fijngemalen. Zo komt uiteindelijk de hennapoeder tot stand en kunnen er verschillende soorten kleur gecreëerd worden.

Voor het gebruik

Bij De Rode Pilaren bieden wij diverse hennapoeders aan. Van goudblond naar koperrood, zwart of kastanje. Er zijn allerlei kleuren om uit te kiezen. Welke kleur het ook wordt, voordat je begint met verven, is er aantal dingen die je nodig hebt:

  •  Rubberen handschoenen 
  • Handdoek voor over je schouders 
  • Lepel om de poeder te mengen 
  • Bakje om te kunnen mixen 
  • Een kam 
  • Plastic haarkapje of zak 
  • Droog, schoon haar

De blaadjes van deze planten bevatten kleurstof, waar dus ook de haarverf uit bestaat

Het aanbrengen

Wanneer je alle benodigdheden voor het verven hebt afgevinkt, is het tijd om de hennapoeder te bereiden. De hennapoeder mag in een bakje gedaan worden en samengevoegd worden met zeer heet water. Zodra je dit mixt, ontstaat er een gladde pasta. Trek nu je handschoenen aan en leg de handdoek over je schouders. Nu kan je de pasta lok voor lok aanbrengen. Als je hiermee klaar bent, breng je je haarpunten samen naar boven op je hoofd en trek je je haarkapje of plastic zak erover heen. Hoe lang je de pasta laat zitten, ligt aan de gewenste kleurintensiteit. Wanneer de tijd om is, spoel je haar met warm water uit totdat er geen verf meer te vinden is.

Waar vind ik het?

Het fijne aan verven met hennapoeder is dat je weet dat je haar niet beschadigt, omdat henna grotendeels uit zwavel bestaat, net als het haar ‘zelf’. Het resultaat is een mooie egale kleur, met een gezonde glans, veerkracht én je haar is ook nog eens gevoed. Ben je op zoek naar een goede hennapoeder? Bij De Rode Pilaren bieden we een ruim assortiment aan. Neem een kijkje op onze website of kom langs in de salon!

Datum: 20 december 2023