haarverlies

Voel je niet verloren door haarverlies

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. Het omlijst je gezicht, of kan een uitingsvorm zijn van jouw persoonlijke expressie. Sommigen zijn gezegend met een volle haardos en kunnen hier van alles mee uitproberen. Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken. En haarverlies kan bij iedereen voorkomen, van jong tot oud, man of vrouw.

Kaalheid en haaruitval zijn normaal

Zo’n vier op de tien vrouwen krijgen last van alopecia (kaalheid), en ruim de helft van de mannen heeft hiermee te maken. Dat maakt alopecia en haaruitval heel normaal, maar natuurlijk niet minder vervelend. Er zijn vijf typen alopecia en elke vorm heeft eigen symptomen. De bekende ‘mannelijke kaalheid’ heet alopecia androgenita, waarbij haarverlies ontstaat op de kruin of bij het voorhoofd. Kaalheid bij vrouwen ontstaat vaak tijdens de menopauze, door medicijngebruik of door een genetische aandoening.

Een effectieve oplossing

Scalppigmentatie is een manier om haarverlies op een subtiele maar effectieve manier te camoufleren. Met scalppigmentatie worden er minuscuul kleine puntjes pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Op deze wijze simuleer je hele korte stekeltjes. Het lijkt net aslof de haarfollikels met daarin de kortgeknipte haartjes ziet zitten. Niemand hoeft ooit te zien dat het haar wat je ziet gepigmenteerd is!

Scalppigmentatie

De pigmentatie is blijvend en vervaagt niet. Dat is anders dan bij permanente make-up, wat wel snel lichter wordt. Heb je eenmaal de behandeling gehad, dan hoef je ook niet meer terug te komen om het te laten bijwerken. Scalppigmentatie is een vrijwel pijnloze behandeling, en is daarom een toegankelijke manier voor zowel mannen als vrouwen dunner wordend haar te verhullen.

Met scalppigmentatie kun je haarverlies op een effectieve manier camoufleren

Voor wie?

In welke gevallen is scalppigmentatie geschikt?

  • wanneer er sprake is van dunner wordend haar dat je optisch voller wilt maken
  • in het geval van een haartransplantatie, waarbij je het resultaat nog wilt aanvullen
  • bij het camoufleren van kale plekken op de hoofdhuid

Tip van Jeanette!

Jeanette is eigenaar van schoonheidssalon Farm de Beauty waar scalppigmentatie kan worden uitgevoerd. Ze vertelt: ‘Het fijne aan scalppigmentatie is dat het permanent is. Je hoeft niet bang te zijn dat de kale plekken opeens weer zichtbaarder worden. Maar mocht het toch wenselijk zijn het pigment te verwijderen, dan is dit wél mogelijk. Het verwijderen van het pigment kan door middel van een laserbehandeling.

Over Farm de Beauty

Wil je meer weten over scalppigmentatie? Jeanette vertelt je graag meer. Maar ook kun je bij Farm de Beauty terecht voor allerlei innovatieve therapieën en behandelingen. Het doel? Een mooie, gezonde uitstraling, waarmee jij weer gaat stralen! De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast scalppigmentatie biedt Farm de Beauty ook behandelingen tegen acne, cellulite, wallen en pigmentvlekken. En met non-operatieve behandelingen als de bindweefselmassage, de Fibroblast en microneedling lijk je zó weer een aantal jonger. Ben jij benieuwd wat de schoonheidssalon kan betekenen voor jouw schoonheid? Het eerste intakegesprek, waarin je een eerlijk en vriendelijk advies krijgt, is altijd gratis en vrijblijvend!

Datum: 20 november 2019