haaruitval

Xanne’s advies: oplossingen bij haaruitval

Waarom vinden we haaruitval zo erg? Het voelt als een groot verlies wanneer je steeds meer haar ziet verdwijnen. Natuurlijk ben je ook mooi zónder een dikke haarbos, toch vinden veel mensen haaruitval erg naar. Daarom denk ik graag met je mee.

Veel impact

Haaruitval heeft veel impact. Je wilt je graag vrouwelijk en mooi voelen, en je haar speelt daarbij een rol. Het is heel begrijpelijk dat je het helemaal niet fijn vindt om ’s ochtends plukken haar op je kussen te vinden of kale plekken op je hoofd te zien. Dat voelt confronterend en kan angstig zijn: krijg je ooit je haar weer terug of is dit je nieuwe realiteit? Zijn er oplossingen?

Haaruitval is normaal

Voordat ik een aantal oplossingen aandraag, is het belangrijk te noemen dat haaruitval in zekere mate heel normaal is. Iedereen verliest haar, elke dag. Maar normaal gesproken groeien er tijdig nieuwe haren terug, waardoor je er geen merkbaar verschil is van dag tot dag. Krijg je een dunnere haardos of kale plekken? Dan heb je last van overmatige haaruitval. Daar kunnen verschillende oorzaken van zijn.

Wat kun je doen tegen haaruitval?

Er is een aantal dingen dat je kunt doen tegen haaruitval. Dat is afhankelijk van het soort haaruitval dat je hebt.

IJzer- of vitaminetekort?

Dat kan haaruitval tot gevolg hebben. Bij Xanne’s Beautysalon kunnen we een bodyscan uitvoeren waarbij we je waardes controleren. Eet voldoende groene groentes of slik supplementen om het ijzerniveau op peil te brengen. Vitamine B, C en zink zijn bevorderlijk voor je haar en hoofdhuid.

Wij begrijpen heel goed dat het vervelend voelt als je haaruitval hebt

Breekbaar haar?

Sommige mensen hebben erg kwetsbaar en gevoelig haar. Een goede, milde verzorging is dan belangrijk. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een Scalp Brush? Dat is een speciale borstel die goed is voor de hoofdhuid. Was je haar daarnaast met producten die de hoofdhuid niet verstoppen en de haargroei stimuleren.

Alopecia of auto-immuunziekte?

Is je haaruitval echt extreem en krijg je kale plekken? Dan kan het zijn dat je alopecia of een auto-immuunziekte hebt. Hierbij worden de haarwortelzakjes aangevallen door je eigen lichaam. Daardoor vallen de haren uit. In dit geval kan goede styling veel betekenen om je haar voller te laten ogen. Helaas is er (nog) geen concrete oplossing bekend voor alopecia. Wel kunnen we met een spray dit stofje vanuit je eigen lichaam omkapselen, waardoor we haaruitval tegengaan. Dit is symptoombestrijding.

Hormonen?

Menopauze, zwangerschap of een mindere weerstand hebben allemaal effect op je hormoonhuishouding. En daar reageert je huid en haar op! In deze fases dalen vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen en is er relatief meer testosteron in je lichaam. Meestal is de belangrijkste oplossing hierbij: tijd. Na verloop van tijd komt je lichaam weer in balans en neemt de haargroei toe. In sommige gevallen kun je hormonale anticonceptie overwegen, als dat bij jou en jouw leefstijl past. Daarnaast kunnen we het lichaam een goede boost geven met de juiste vitamines, voor meer progesteron en minder cortisolaanmaak.

Geïrriteerde hoofdhuid?

Op een onrustige hoofdhuid groeit je haar niet lekker. Voor gezond haar is een goede hoofdhuidverzorging daarom essentieel. Gebruik shampoo zoveel mogelijk op de huid. Ook zijn maskers een goed idee. Wij hebben een masker van Mediceuticals met mint. Mint kalmeert de hoofdhuid, maar stimuleert toch de doorbloeding van de haarzakjes. Een natuurlijke olie is ook een goed idee.

Meer advies

Wij begrijpen heel goed dat het vervelend voelt als je haaruitval hebt. Of dat je hier enorm onzeker van wordt. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het zo goed mogelijk oplossen van het probleem. Wij adviseren altijd eerlijk en nemen graag tijd voor je. Maak gerust een afspraak voor meer informatie of een persoonlijk advies.

Datum: 09 januari 2023