beschadigd-haar

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Je hebt je stijltang weer neergelegd en slaakt een diepe zucht. Er is geen glans te vinden in je haar, er springen hier en daar plukjes alle kanten op. Je pakt een pluk vast en ziet duidelijk gespleten punten, en het voelt aan als stro. Wat een opeenstapeling van problemen… Jij kunt wel wat advies gebruiken om je beschadigde haar te verbeteren. En daar help ik je graag verder mee.

De dakpannen van je haar

Hoe het zover is gekomen dat je haar beschadigd is, komt onder andere door hittegereedschap, zoals een krultang, stijltang of föhn. Maar ook chemische behandelingen bij de kapper of ruw omgaan met je haar zorgt ervoor. Dit beschadigt eigenlijk de “dakpannen” van je haar. De “dakpannen” zijn ook bekend als je haarschubben. Je haarschubben overlappen normaal gesproken als een dakpanstructuur in je haar. Wanneer ze beschadigd raken, ontbreken ze en sluiten ze niet meer goed aan. Dit maakt je haar erg kwetsbaar.

Zwakke punten knippen

Uiteindelijk kan deze kwetsbaarheid zich ook uiten in gespleten haarpunten. Gelukkig kun je als eerste stap om je haar te verbeteren deze zwakke punten aanpakken. Je kunt ze simpelweg laten knippen, het liefst door een kapper. Op die manier wordt je haar opgefrist en kan het gezond opnieuw gaan groeien.

Ga voorzichtig om met je haar

Je haar is gevoelig voor invloeden van buitenaf. Nog meer hitte door stylingtools of ruw kammen is niet verstandig. Zorg er daarom voor dat je stylingtools zo min mogelijk gebruikt. Als het echt nodig is, gebruik dan hittebescherming. Kam je haar daarnaast voorzichtig om overmatige wrijving te voorkomen.

Je haar is gevoelig voor invloeden van buitenaf

Stimuleer je talgproductie

Je hoofdhuid produceert talg, een stof die als een soort olie werkt voor je haarschubben. Ze blijven hierdoor flexibel en worden beschermd door een laagje talg. Zorg ervoor dat je je talgproductie stimuleert. Dit doe je door voedsel te eten dat vitamine A bevat, zoals vis, vlees, zuivelproducten, groenten en fruit. Maar naast voeding zijn er ook verzorgingsproducten die kunnen helpen om voldoende vitamine A binnen te krijgen en je beschadigde haar gericht te herstellen.

Verzorgen met Mediceuticals

Bij ons in de salon werken we met de Healthy Hair Solutions van Mediceuticals. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om kwetsbaar, droog en beschadigd haar tot in de kern te verbeteren. Welke producten jouw haar nodig heeft, onderzoeken we met de Mediscope en een bodyscan. Op die manier zien we de werkelijke oorzaak van je beschadigde haar. Heeft je haar behoefte aan een shampoo met appelazijncider? Of een haarmasker met eiwitten? Misschien zijn zelfs aanvullende voedingssupplementen van Mediceuticals nodig? Wij geven het meest passende advies.

Meer weten?

Beschadigd haar is dus zeker geen probleem waar je mee rond hoeft te blijven lopen. Wil je meer weten welke aanpak en verzorging bij je past? Neem gerust contact op! Ons team kan deskundig advies geven op het gebied van haar- en hoofdhuidproblemen.

Datum: 09 november 2023