klitten

Zo ga je klitten tegen!

Lange haren blijven een mooie verschijning. Maar op praktisch gebied zijn ze niet altijd even handig. Vooral klitten kunnen een dagelijkse bezigheid zijn. In de ochtend, wanneer je net wakker bent geworden. Of het borstelen nadat je uit de douche bent gestapt. Om jezelf deze vervelende klusjes te besparen, vertellen wij jou graag wat je tegen klitten kunt doen.

Ontstaan van klitten

Maar voordat we daar mee verder gaan: hoe ontstaan klitten eigenlijk? Zodra je haarschubben openstaan, is het gemakkelijker voor je haar om verstrikt of in de knoop te raken. In de meeste gevallen is je haar al droog en beschadigd. Automatisch zijn je lokken dan ook gevoeliger voor knopen. Maar er zijn ook andere factoren waardoor je haar in de knoop raakt.

Invloeden

De textuur van je haar speelt een grote rol bij klitten. Wanneer je haar lang, heel dik is of bijvoorbeeld flink krult, ontwikkelen zich sneller knopen. Het blijft een opgave om die knopen er elke keer uit te krijgen. Daarom is het begrijpelijk dat je wellicht soms het kammen overslaat. Maar toch is dit niet verstandig, want daardoor hopen de klitten zich meer op. Hetzelfde gebeurt wanneer je haar vaak in aanraking komt met wind. Gelukkig valt er veel te doen om te ontklitten.

Intensieve conditioner

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een conditioner. Omdat je haarschubben een tijdje open hebben gestaan, zijn de klitten tevoorschijn gekomen. Met een conditioner sluit je je haarschubben. Dit zorgt ervoor dat je haar meer vocht vasthoudt, met als gevolg soepeler en gladder haar. Zorg wel dat je de conditioner in de puntjes van je haren inbrengt in plaats van bij je haarwortel, om vet haar te voorkomen.

Wist je dat er speciale borstels zijn om je haar te ontklitten?

Speciale borstel

Je haar borstelen kan heel vervelend zijn wanneer je vaak en veel last hebt van klitten. Maar wist je dat er speciale borstels zijn om je haar te ontklitten? Deze borstels hebben kleinere ‘tandjes’, wat ervoor zorgt dat de knopen pijnloos en onbeschadigd eruit gehaald worden. Begin met borstelen vanaf je punten en werk zo naar boven toe. Met deze techniek en de juiste borstel houd je je haar gezond en klitvrij.

Bezoek de kapper

Zodra je merkt dat de klitten veel aan de onderkant van je haar te vinden zijn, dan is dat eigenlijk een seintje van je haar dat er verzorging nodig is. Laat een knipbeurt hiervoor de perfecte optie zijn! Bij Bon Soigné helpen we je graag verder. Naast dat we je haar weer opfrissen en afrekenen met de dode punten, geven we je ook graag advies welke producten geschikt zijn voor je haar. Zo houd je je haar langer gezond en gehydrateerd. En dat betekent minder knopen en prachtige lokken.

Datum: 01 april 2023