haarwerk

‘Je haar is toch bepalend voor hoe je eruitziet’

Wilma (53) uit Emmeloord: ‘Vijf maanden geleden ben ik erachtergekomen dat ik borstkanker heb. De diagnose was totaal onverwacht, want borstkanker komt nauwelijks voor in mijn familie en bij een eerder onderzoek, kortgeleden nog, was er niks gevonden. Opeens kom je dan in een achtbaan van emoties en belevenissen terecht, met onderzoeken en behandelingen.

Chemokuur

‘Ik schrok er enorm van dat ik ook chemobehandelingen moest ondergaan, want ik hou erg van gezond leven en natuurlijke middelen en chemotherapie valt daar natuurlijk niet onder. Toch koos ik hiervoor omdat het mijn beste kans op genezing is. Ik wist dat m’n haar ervan zou gaan uitvallen en dat is naar. Je haar is toch bepalend voor hoe je eruit ziet en ik voel me er vrouwelijk door!

Haarwerken passen

‘In het ziekenhuis had ik al informatie gekregen over haarwerken en Kapsalon Rosa, en nog vóór de eerste chemobehandeling ben ik voor het eerst naar de salon gegaan, met mijn eigen haar dus. Ik kwam daar in een aparte studio terecht, wat ik wel fijn vond. Ik hoefde niet zonodig een haarwerk dat lijkt op mijn eigen kapsel, maar wilde iets wat ik echt leuk vond staan. Het is een mooie kans om eens wat anders uit te proberen! Ik heb allerlei verschillende haarwerken gepast, en werd er fantastisch bij geholpen.

Complimenten om kapsel

‘Toen ik het haarwerk net had, voelde het raar om ermee rond te lopen, want sommige mensen in mijn omgeving wisten niet dat ik ziek ben en gaven me complimenten over mijn nieuwe kapsel. Het is fijn dat er in een periode waarin je gezondheid en schoonheid aangetast lijken te worden, er lieve mensen voor je klaarstaan die je helpen om je weer mooi en vrouwelijk te laten voelen. Naast de medische hulp.’

‘Ik heb tenminste weer die mooie bos haar die ik vóór de behandelingen ook al had’

Mooie bos haar

‘Ik heb nu nog een half jaar aan chemotherapie te gaan en daarna wacht nog een operatie. Een hele onderneming bij elkaar… Maar ik heb tenminste weer die mooie bos haar die ik vóór de behandelingen ook al had, en daar ben ik heel blij mee!

Kapsalon Rosa

De salon heeft allerlei specialisaties waaronder haarwerken, T-parting (haarstukje dat met een speciale techniek bevestigd wordt aan dunner wordend haar) en hoofdhuidproblemen. Met een camera wordt de hoofdhuid en de problematiek geanalyseerd. Rosa heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Je kunt geholpen worden in de salon, maar eventueel ook in het ziekenhuis of bij je thuis. Kapsalon Rosa is steunpunt van de Stichting Haarwensen, die haarwerken van echt haar schenkt aan zieke kinderen die hun haar verliezen.

Datum: 29 november 2017