haargrens

Mijn haargrens week steeds verder terug’

Wanneer het precies begon, kan ik me niet goed herinneren. Ik was er niet blij mee, maar dacht dat het bij mijn leeftijd hoorde en probeerde me er niet te druk over te maken. Ik probeerde mezelf in plaats daarvan voor te houden dat er belangrijkere dingen zijn in het leven dan mijn terugwijkende haargrens.

De ervaring van Gea

Hoofddoekje

Toen ik merkte dat mensen in de supermarkt mij met een meewarige blik begonnen na te kijken, werd het snel een ander verhaal. Ik ging liever niet meer naar buiten en als het echt niet anders kon, droeg ik een hoofddoekje. Het ergste vond ik dat mensen mij steeds vaker als ‘meneer’ aanspraken. Dit gebeurde namelijk niet één keer, maar meerdere keren per dag. Dat was voor mij het dieptepunt en ik had enorm veel verdriet.

Haaroplossingen

Toen ik de moed had verzameld om er met mijn kinderen over te praten, reageerden zij gelukkig begripvol. Ze hadden het natuurlijk ook opgemerkt en wisten dat ik niet lekker in mijn vel zat door het probleem. Mijn dochter denkt graag in oplossingen en zei tegen me dat ik moest stoppen met klagen, en er iets aan moest doen. Daar had ik natuurlijk zelf ook al vaak aan gedacht, maar ik wist niet hoe.

Het ergste vond ik dat mensen mij steeds vaker als ‘meneer’ aanspraken

Haarstukje

Ik vertelde mijn dochter over de informatie die ik zelf had gevonden. Online had ik informatie opgezocht over haargroeimiddelen en een haartransplantatie. Zij was van mening dat er een gemakkelijkere en snellere oplossing moest zijn en ging ernaar op zoek. Daarna had ze de afspraak bij Frans Koopal Haarwerken snel gemaakt. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar in de zaak ging er een wereld voor ons open. De oplossing bleek veel simpeler dan ik ooit had kunnen bedenken. Er kwamen geen implantaten of ingewikkelde haargroeimiddeltjes bij kijken. In plaats daarvan kreeg ik een klein haarstukje aangemeten dat ik ook nog eens gemakkelijk zelf kan bevestigen.

Haar!

In de spiegel zag ik niet langer een mannenhoofd, maar een vrouw met haar! Dolgelukkig verliet ik met mijn dochter de zaak. Dankzij Frans Koopal word ik nu niet meer met ‘meneer’ aangesproken en kan mijn hoofddoekje terug de kast in. Ik stap weer vol zelfvertrouwen de deur uit.

Datum: 12 april 2019