ooglidcorrectie

Wie een ooglidcorrectie wil, hoeft niet te lijden

Heb je wel goed geslapen?’ is een vraag die jij tot je grote vermoeidheid bijna dagelijks moet beantwoorden. Want waar kijken we het eerst naar wanneer we iemand ontmoeten? Precies: naar de ogen. In een fractie van een seconde beoordelen we de oogopslag – en daarmee ook iemands fysieke toestand en humeur. Hangende oogleden of flinke wallen geven de indruk dat je moe, somber of verdrietig bent. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn! Wist jij dat de relatief eenvoudige ingreep van een ooglidcorrectie een wereld van verschil kan maken?

Hangende oogleden

Bijna 7 op de 10 mensen hebben last van hangende oogleden. Vooral vrouwen krijgen ermee te maken. Eén oorzaak kan het verouderingsproces zijn, maar ook genetische factoren kunnen een rol spelen. Overhangende oogleden kunnen tot vervelende klachten leiden.

Frisse oogopslag

Niet alleen wordt je zicht belemmerd door hangende oogleden, ook kun je klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en vermoeide of droge ogen krijgen. Daarnaast zorgen je hangende oogleden voor een vermoeid en verouderd uiterlijk. De klachten worden nog eens versterkt wanneer je onderoogleden gaan verslappen, en je daardoor wallen, plooien, rimpels en donkere kringen onder je ogen krijgt.

Ooglidcorrectie

De uitkomst kan dan een bovenooglidcorrectie, een onderooglidcorrectie of een combinatie van deze twee ingrepen zijn bij de plastisch chirurg. Heb jij geen lichamelijke klachten, maar stoor je je wel aan een vermoeid ogend uiterlijk? Ook dan biedt een ooglidcorrectie uitkomst. Na de behandeling zie je je arcadeboog weer terug. Hierdoor krijg je automatisch weer een frisse en jeugdige uitstraling en ga je weer zelfverzekerder door het leven!

Goed om te weten

Tijdens een ooglidcorrectie wordt overtollige huid weggehaald, zodat je weer een open blik krijgt. Bij een correctie van de onderste oogleden wordt er in de meeste gevallen ook verzakt vet verwijderd en geherpositioneerd. Een ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde behandelingen. Niet gek: de ingreep is relatief eenvoudig, duurt niet lang en kent een korte hersteltijd.

Behandeling

Een correctie van de boven- of van de onderoogleden vindt plaats onder plaatselijke verdoving of al gehele narcose. De correctie van de bovenste oogleden duurt dertig minuten. De ooglidcorrectie van de onderste oogleden duurt wat langer, namelijk rond de anderhalf uur. Indien nodig kan de bovenooglidcorrectie en de onderooglidcorrectie tegelijk worden uitgevoerd, maar in verband met de hersteltijd wordt dit niet altijd gedaan.

 Een ooglidcorrectie is een eenvoudige ingreep, met prachtig resultaat!

Hoe is het herstel?

De littekens zijn na de ingreep nauwelijks meer zichtbaar. De hersteltijd van de ingreep is kort en vaak kun je na een week weer aan het werk. Vlak na de ingreep is het belangrijk om je ogen zoveel mogelijk te koelen. Ook is het belangrijk dat je zo min mogelijk achter het scherm van de televisie of computer zit. Probeer in de week na de ingreep wel om zo weinig mogelijk afspraken in te plannen en rust te nemen.

Vele vragen

Veel gestelde vragen over de ooglidcorrectie en de antwoorden:

Is de behandeling pijnlijk?

De verdovingsprikken zijn het meest vervelende onderdeel van de behandeling en kunnen vervelend zijn. Door de verdoving ervaar je tijdens de behandeling geen pijn. Ook komt hierdoor de huid strak te staan, waardoor de plastisch chirurg goed de huid kan wegsnijden.

Is een ooglidcorrectie een eenmalige ingreep?

Ja, in principe wel. Maar let wel: het natuurlijke verouderingsproces wordt natuurlijk niet stopgezet met een ooglidcorrectie. Vel kan naarmate je ouder wordt weer slapper worden, wenkbrauwen kunnen zakken en de botstructuur in je gezicht neemt af. Dus het kan zijn dat je na een aantal jaren weer kandidaat bent voor een ooglidcorrectie.

Hoeveel kost een behandeling?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen techniek en behandeling. Het maakt niet uit of je voor een enkele of gecombineerde ingreep kiest. Een bovenooglidcorrectie onder lokale verdoving kost € 895,-. Een ooglidcorrectie boven en onder kost zo’n € 3.100,-. Alle ooglidcorrecties bij de ATS-Kliniek worden uitgevoerd door plastisch chirurgen.

Van consult tot nazorg

Tijdens het eerste consult zal de behandeld arts of de cosmetische consulente je informeren over de operatie, de eventuele complicaties, de genezing en het te verwachten resultaat. Na het controleren van je algehele gezondheid zal de eventuele datum van de operatie worden afgesproken. De deskundige en ervaren specialisten van ATS-Kliniek staan voor jou klaar en begeleiden je van consult tot en met de nazorg. Ben jij benieuwd naar wat de plastisch chirurg voor jou kan betekenen? Het is altijd mogelijk om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Datum: 06 april 2018