hangende-oogleden

Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

Een vrolijke, wakkere uitstraling, dat heb je het liefst natuurlijk elke dag. Maar niet iedere dag voel je je op je best, en dat is vaak te zien op de huid. Wanneer je niet genoeg nachtrust of stress hebt, kun je er wat vermoeider uitzien. Maar sommige mensen zien er vermoeid uit, terwijl ze wel uitgerust zijn. Dan kan het zijn dat er sprake is van hangende oogleden, die het gezicht een bepalende uitstraling meegeven. De Plasma ooglift kan dan een oplossing zijn.

Hoe ontstaat een hangend ooglid?

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan hangende oogleden:

 • Erfelijkheid
 • Vaak komt een hangend ooglid voort uit het losraken van de aanhechting of doordat de pees die vanuit de top van je ooglid wordt uitgerekt.
 • Wanneer je langdurig (harde) contactlenzen draagt of in het verleden hebt gedragen.
 • Eerdere oogingrepen
 • Heftige oogontstekingen
 • Een ongeluk waarbij er een zwelling van de weefsels van het ooglid is ontstaan.

Wat merk je van een hangend ooglid?

Heb je het gevoel dat je zicht wat beperkter is dan voorheen? Misschien is de eerste gedachte dat je de stap moet zetten naar de opticien. Maar als je erg veel last hebt van hangende oogleden, kunnen dit de boosdoeners zijn. Ook kun je te maken hebben met andere klachten, zoals:

 • Het gevoel dat je ogen heel ‘zwaar’ aanvoelen
 • Je ziet er vermoeid uit
  Je ogen voelen continu moe aan
 • Je oogleden kunnen wat opgezwollen zijn
 • Hoofdpijn

Sommige mensen zien er vermoeid uit, terwijl ze wel uitgerust zijn

Hangende oogleden behandelen

We zouden van alles kunnen doen om onze hangende oogleden ‘proberen’ te verbergen, zoals bepaalde make-up dragen of een zware pony in het haar laten knippen. Maar wanneer je het probleem bij de bron wilt aanpakken, zal er iets anders nodig zijn dan camouflage. Veel mensen denken dan in eerste instantie aan een ooglift. Dit is een chirurgische ingreep die de oogleden inkort. Maar wanneer je minder voelt voor scalpels en snijden, is er nog een andere oplossing.

Plasma ooglift

Een methode waarbij de huid niet wordt ingesneden om de oogleden te liften, is de Plasma ooglift. Dit is een unieke en revolutionaire behandeling voor het liften van de oogleden, zonder dat er chirurgische ingrepen plaats hoeven te vinden. Plasma is een vorm van elektrische ontlading waarmee de huid gelijkmatig wordt opgewarmd. Door deze verwarming herstelt de huid en neemt deze een mooie, egale structuur aan. Bovendien wordt de huid mooi gelift.

Wat nu te doen?

Zou je graag af willen van hangende oogleden en het gevoel hebben dat je de hele dag straalt? Een gezonde, frisse huid helpt daarbij. De huidtherapeut van Medikos adviseert, ondersteunt en behandelt om dat voor elkaar te krijgen. De specialisten denken met je mee en informeren over de beste thuisverzorging. Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Datum: 30 juni 2022