healing

Ervaar de werking van healing

Als je ‘s ochtends vroeg in de sportschool bent, neem je niet de rust om een oefening goed uit te voeren, maar ga je gehaast aan de slag. Immers: straks wachten er weer vele werktaken op je, die alleen jij kan uitvoeren. Tijdens het boodschappen doen loop jij met stevige pas door de winkel. Omdat je met je hoofd al bij die belangrijke vergadering van morgen bent, vergeet je de helft mee te nemen én loop je drie keer met je boodschappenkar tegen iemand op.

Marion van Zijl

Uit balans

Tijdens de avondmaaltijd, waarbij je maar een beetje moest improviseren door het zonet beschreven debacle, luister je maar half naar wat je partner en kinderen je vertellen. Jij bent namelijk gespannen en gefocust op je telefoon: stel je voor dat er belangrijke berichten binnenkomen. Wanneer je in bed ligt komt die intense hoofdpijn weer opzetten. Daarnaast merk je dat je steeds vaker last hebt van je nek en schouders. De balans in je leven, die ben je kwijt. Je merkt dat je vastloopt en steeds minder jezelf bent.

Healing

Alles is energie. Levensenergie stroomt eindeloos door alles in het leven. Het stroomt door alles om jou heen en ook door jouw fysieke lichaam. Bij verstoringen of blokkades van energie kunnen er op verschillende plekken ophopingen of tekorten van energie ontstaan. Deze tekorten kunnen zorgen voor lichamelijke klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en pijnlijke spieren en uitmonden in ergere kwalen. Daarnaast kan het ook zorgen voor emotionele of mentale klachten (of een combinatie hiervan). Zoals in de vorm van een opgejaagd gevoel of een depressie.

Lichaam, Geest en Ziel/je Zijn

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dienen in balans te zijn om jezelf prettig en vitaal te voelen. Healing kan jouw lichaam en geest weer in balans brengen. Onder een ‘healing’ wordt een heling bedoeld die zowel je ziel, je gedachten, je emoties als je lichaam weer met elkaar in balans brengt. Wanneer je een healing ondergaat, ga je weer helemaal terug naar jezelf. De zogenaamde kern van je bestaan. Zit jij veel in je hoofd, en loop je rond en handel je vanuit je ratio? Dan bepaalt jouw ratio voor een groot gedeelte hoe jij je leven leidt en vergeet je je gevoel. Tijdens een healingsessie ga je weer terug naar het ‘voelen’. Het voelen van jouw emoties, jouw lichaam en jouw ziel. ‘Luister naar je lichaam als het naar je fluistert, zodat je het niet hoeft te horen schreeuwen.’

Negatieve emoties loslaten

Negatieve emoties of trauma’s zorgen voor blokkades en verstoringen in jouw energiestroom. Tijdens een healing laat je deze negatieve emoties los. Hiermee creëer je ruimte voor de levensenergie die weer vrij kan stromen door jouw fysieke lichaam. Een healing zorgt voor essentiële levensenergie, waarbij het van belang is dat je deze energie toelaat. Als je dit toelaat, dan kan ik jou helpen om bepaalde oorzaken van problemen boven tafel te krijgen.

Hoe werkt een healing?

Je vraagt je misschien af hoe een healing in zijn werk gaat. Tijdens de sessie lig je gekleed op de behandeltafel. Via onder andere handoplegging geef ik energie door. Dit contact is heel aangenaam en wordt vaak ervaren als een warmte sensatie of tinteling die door je lichaam stroomt. Een behandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Tijdens de healing worden de verstoringen en blokkades opgeschoond of verwijderd, waardoor de energie weer kan gaan stromen. Je komt weer meer in contact met je ware zelf. Ook word je zelfgenezend vermogen hiermee geactiveerd.

Wat is het zelfgenezend vermogen?

Je lijf is slimmer dan je denkt. Ons lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen. De kunst is om je lijf de gelegenheid te geven dit vermogen tot een maximum te benutten. Het lichaam heeft de mogelijkheid om zichzelf te herstellen. Dat weten we allemaal wel. Want wanneer je jezelf in de vinger snijdt, dan groeit de huid vanzelf weer aan elkaar. Daar denken we niet over na. Maar eigenlijk is het een groot wonder. Er gaat een enorme intelligentie schuil in de processen die de huid weer genezen. En dit gebeurt ook ín je lichaam, met al je andere organen. In zeven jaar tijd hebben al je organen zich vernieuwd en heb je dus goed beschouwd een geheel ‘vernieuwd’ lichaam. Artsen en wetenschappers begrijpen niet hoe dit precies gebeurt en tóch gebeurt het. Als je wond te groot is kan een arts je lichaam ‘helpen’ door bijvoorbeeld de wond te hechten, waardoor je lichaam het verder weer zelf oppakt. Zo kun jezelf ook de omstandigheden verbeteren, waardoor je lichaam zijn natuurlijke gezondheid kan hervinden.

Tijdens de healing worden de verstoringen en blokkades opgeschoond of verwijderd

Chakra’s

Tijdens mijn healing worden ook de zeven lichaamschakra’s in balans gebracht. Chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. De chakra’s beïnvloeden de energiestroom van lichaam en geest. We hebben ook nog hand- en voetchakra’s. Chakra betekent ‘wiel’ in het Sanskriet. Deze moeten in balans zijn, en allemaal de juiste richting op draaien. Als dit niet het geval is, ervaar je fysieke klachten. Deze manifesteren zich vaak ook rond dat specifieke chakra. Elk chakra heeft zijn eigen kleur en kenmerken, namelijk:

De zeven soorten chakra’s

1. Het eerste chakra (rood) is de ‘sluitchakra’ en staat onder andere voor vertrouwen en zekerheid
2. Het tweede chakra (oranje), is het sacrale of seksuele chakra, en staat voor onder andere je emoties
3. Het derde chakra (geel) is de zonnevlecht of plexus solaris, en staat voor onder andere denken, het ego en wilskracht
4. Het vierde chakra (heldergroen) is het hart, en staat voor liefde
5. Het vijfde chakra (helder lichtblauw) is het keelchakra, en staat voor communicatie
6. Het zesde chakra (indigo) is het derde oog of voorhoofdchakra, en staat voor intuïtie en visualiseren
7. Het zevende chakra is het kruinchakra (paars, violet en wit), en staat voor kosmische energie ofwel de chakra van het weten

Mahatma

Ik werk onder andere met de Mahatma energie. Mahatma staat voor ‘Grote Ziel’. Een healing met de Mahatma energie is een zeer krachtige en pure healing. Even om een idee te geven: Reiki gebruikt één straal en de Mahatma energie gebruikt alle zeven stralen van de energie die voor ons toegankelijk is. Een Mahatma healing brengt evenwicht en ruimt emoties én negatieve lading op. Daarnaast geeft Mahatma energie jou de mogelijkheden voor het ontvangen van belangrijke inzichten. Bovendien wordt deze healing als zeer ontspannend ervaren, waardoor deze goed tegen stress werkt. Wanneer er ruimte voor rust is, komt er weer meer ruimte voor positieve emoties. Op deze manier kom je weer meer in balans en in je eigen kracht te staan. Je gaat je rustiger en vitaler voelen en bent meer in harmonie met jezelf en je omgeving. Een healing biedt rust in lichaam en geest en het ondersteunt het proces van zelfontplooiing en zelfontwikkeling. Ik gebruik onder andere een healingtechniek die gelijk staat aan 6-8 uur psychotherapie.

Klachten?

Herken jij de volgende klachten?

  • migraine of hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • emotionele en fysieke blokkades of issues
  • stemmingswisselingen of je ‘zwaar’ voelen
  • herstel van een ziekte

Mahatma energie brengt verlichting voor onder andere deze symptomen. Ook kunnen er antwoorden en inzichten op je levensvragen verkregen worden.

Zij ging je voor!

‘Marion heeft een grote hoeveelheid tools en een veelzijdigheid aan therapievormen. Hiermee kan zij gericht onderzoeken waar de oorsprong van je issues of problemen liggen. Dit doet zij in een fijne omgeving en met een effectieve, vriendelijke aanpak, waardoor je je al snel op je gemak bij haar voelt. Ze stelt je in staat om goed naar jezelf te kijken en je eigen verantwoordelijkheid (weer) te nemen, waardoor je snel weer van je probleem afkomt. Een aanrader voor iedereen die zoekt naar coaching!’ – Renee (36 jaar)

De keuze is aan jou!

Mijn missie is om de prachtige ‘diamant’ die wij allemaal in essentie zijn, maar vaak diep verscholen in ons zit, weer te laten stralen. Hiermee wil ik een betere wereld creëren. Want een betere wereld begint nog altijd bij jezelf! Als iedereen weer teruggaat naar het hartgevoel – van ‘Ik’ (het-ego) bewustzijn naar ‘Eenheid’ (het bewustzijn van alles wat leeft vanuit je hart) – dan krijg je een meer vredelievende wereld. De wereld wordt letterlijk getransformeerd als jijzelf transformeert. De transformatie van rups naar vlinder. De vlinder is je echte, ware zelf. Ontpop en vlieg jouw koers. De keuze is aan jou, jij hebt het te doen en je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je hier graag bij!

Datum: 01 april 2019