hoofdpijn

Eindelijk geen hoofdpijn meer door BSR!

Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Concentratieverlies en een diep vermoeid gevoel. Allemaal kwalen die gepaard gaan met hoofdpijn. Hoofdpijn is een vaak onderschatte klacht, want enorm veel mensen hebben geregeld last van hoofdpijn. Wist je dat één op de vijf mensen zelfs wekelijks last heeft van hoofdpijnklachten?

Structurele oplossing

Eén op de vijf, dat betekent dat wel twintig procent van de Nederlanders wekelijks uit de running is, mogelijk minder of niet kan werken en andere bezigheden moeten staken. Helaas biedt de stap naar de huisarts lang niet altijd een oplossing. Vaak worden er pijnstillers voorgeschreven, maar het is ook heel logisch als je geen zin hebt om hier altijd van afhankelijk te zijn. Veel liever zou je een structurele oplossing voor jouw hoofdpijnklachten willen.

Verschillende oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag liggen aan hoofdpijn. Zo kan een migraineaanval getriggerd worden door bepaalde voedingsmiddelen of door blokkades in het zenuwstelsel. Bij spanningshoofdpijn kunnen hormonen een rol spelen, maar de grootste boosdoener bij hoofdpijnklachten is stress. Veelal krijg je hierbij te maken met een vicieuze cirkel. Stress zorgt voor pijn. Door de hoofdpijn ben je geneigd je schouders op te trekken. De continue spanning van de spieren laat de hoofdpijn voortbestaan en de cirkel is rond.

Spanning loslaten

Kiezen voor pijnstillers is logisch, je wilt graag snel je werkzaamheden kunnen hervatten. Maar zodra deze is uitgewerkt, keert de hoofdpijn weer terug. Wil je jouw klacht bij de kern aanpakken, dan is het zaak de blokkades en spanningen los te laten. Body Stress Release (BSR) is een methode om die lichaamsspanning los te laten en je klachten te verlichten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lichte fysieke druk-pulsen die het lichaam terugbrengt van een, niet meer noodzakelijke, beschermingsreactie op de stress naar een meer ontspannen toestand.

Helaas biedt de stap naar de huisarts lang niet altijd een oplossing

Body Stress

Hoe weet je nu dat je klachten voortkomen uit body stress? Judith van der Knaap is BSR-practitioner en legt uit: ‘Wanneer je al langere tijd onder druk staat, kun je last krijgen van verschillende fysieke en mentale klachten. Hoofdpijn is daar één van. In het geval van body stress gaat dit vaak gepaard met kramp en stijfheid. Heb je last van stijve gewrichten of ledematen, dan kun je dat zien als een seintje van je lichaam dat je toe bent aan rust. Daarnaast is vermoeidheid een belangrijk signaal. Je hebt energie nodig en rust om te kunnen herstellen. Herken jij je in deze signalen, dan help ik je graag op weg naar een fitter en uitgeruster lichaam!’

Benieuwd?

Heb jij last van overgangsklachten, of heb je een andere klacht waarvan je te horen kreeg dat je er maar mee moest leren leven? Judith van der Knaap kan met behulp van BSR veel voor je betekenen. Uit eigen ervaring weet Judith hoezeer BSR de flexibiliteit in het lichaam verbetert en je meer energie kan geven. Na deze positieve ervaringen raakte Judith geboeid en besloot zelf aan de slag te gaan met de therapie. Sinds 2015 is ze zelf BSR-practitioner in haar praktijk om zoveel mogelijk mensen te helpen beter in hun lijf te komen. Ben je benieuwd geworden? Neem gerust contact op!

Datum: 15 november 2019