hoofdpijn

Reken af met de blokkade van hoofdpijn

Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor? Dan heb je waarschijnlijk last van migraine. Het is een zinloze kwelling die je dagelijkse bezigheden behoorlijk kan verstoren. Je hier maar bij neerleggen, is moeilijk te verkroppen als je hiermee kampt. Ontdek hier wat je kunt doen tegen hoofdpijn.

Chiropractor Cobus Bosman

Hoofdpijnklachten

Wist je dat één op de vijf mensen zelfs wekelijks last heeft van hoofdpijnklachten? Dat betekent dat wel twintig procent van de Nederlanders wekelijks uit de running is, mogelijk minder of niet kan werken en bezigheden moet staken. Maar de stap naar de huisarts biedt niet altijd soelaas. Vaak worden er wel pijnstillers voorgeschreven, maar het is lang niet altijd duidelijk welke pillen helpen. En zo is er nog geen structurele oplossing voor het probleem.

Oorzaken hoofdpijn

Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag liggen aan migraine en (spannings)hoofdpijnen. Zo kan migraine getriggerd worden door bepaalde voedingsmiddelen, zoals koffie, kaas en chocolade. Maar ook kan het voortkomen uit blokkades in het zenuwstelsel. Bij spanningshoofdpijn kunnen hormonen een rol spelen, maar ook stress, slechte nachtrust of een verkeerde houding die blokkades opwerpt. Vaak ontstaat de pijn hierbij vanuit de nek, waar de nekgewrichten minder beweeglijk zijn en de spieren gespannen staan.

Een passende behandeling

In deze gevallen van hoofdpijn kan een chiropractor helpen. Mocht je met een hoofdpijnklacht aankloppen, dan kijken we eerst nauwkeurig wat voor type hoofdpijn het is, zodat er een passende behandeling opgezet kan worden. Zo kunnen we adviseren over een betere (slaap)houding, voeding, sport, maar ook bepaalde oefeningen om de nek soepel te maken en houden. Op die manier heffen we de mogelijke blokkades op die de hoofdpijn veroorzaken, zodat jij niet meer geblokkeerd wordt door jouw pijn!

Er zijn verschillende oorzaken van migraine en (spannings)hoofdpijnen

Spanningshoofdpijn

Kenmerken spanningshoofdpijn:

  • drukkende pijn als band om het hoofd
  • pijn aan beide kanten van het hoofd
  • spieren van schouders, nek, schedelrand gevoelig
  • je kunt meestal wel doorgaan met dagelijkse activiteiten

Migraine

Kenmerken migraine:

  • heftige stekende of bonzende pijn aan één kant
  • misselijkheid
  • fel licht en geluid slecht te verdragen
  • soms voorafgegaan aan flitsen of schitteringen in het blikveld

Vol positieve energie

Chiropractor Cobus Bosman: ‘Met veel positieve energie en vriendelijkheid staan wij in onze chiropractiepraktijk voor jou klaar om je te helpen naar een verbeterde kwaliteit van leven. Wij streven ernaar om je gezondheid en vitaliteit te verbeteren, en je ziektegevoeligheid en voortijdige veroudering te verminderen. Je vindt onze praktijk in Amsterdam West, pal tegenover de mooie Westergasfabriek en het Westerpark. Vraag je je af of chiropractie iets voor jou of je familie is? Neem dan gerust contact met ons op en stel al je vragen. Deze beantwoorden wij graag!’

Datum: 05 februari 2024